ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Büyük Merkez Bankaları Ortak Dijital Para İçin Birleşti

Sponsorlu İçerik

Kanada, Japonya, İsviçre, İngiltere, İsveç ve Avrupa Merkez Bankası‘ndan (ECB) diğer merkez bankaları ile birlikte, egemen bir merkezi dijital para birimi (CBDC) oluşturma planlarının bir parçası olarak birlikte çalışmak istiyorlar.

Kanada Merkez Bankasının basın açıklamasına göre, bu büyük merkez bankaları ve Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), ülkelerindeki CBDC’lerin potansiyel faydalarını analiz etmek için bir grup oluşturdular.

Kanada Merkez Bankası tarafından yapılan analizin ekonomik, teknik ve sınır ötesi havale konularına odaklanacağını söyledi. Katılımcılar, Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi (CPMI) ve Finansal İstikrar Kurulu gibi hükümetlerarası kurumlarla irtibat kurarken CBDC’ler hakkındaki bilgileri de paylaşacakları belirtildi.

Reuters’e göre, eski ECB başkanı Benoit Coeure grubun eş başkanlarından biri olacak. İngiltere MB başkan yardımcısı Jon Cunliffe diğer eş başkan olurken, diğer üyeleri katılımcı olan merkez bankalarının ve finans kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinden alınacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu