ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Ciphertrace: Bankalar Bilmeden Kripto Para Transfer Ediyor

Sponsorlu İçerik

Uyumsuz davranışları ve kara para aklamayı tespit etmek için Blockchain ve işlemleri izleyen analiz firması Ciphertace, kripto paraların %87 ‘sinden fazlası için istihbarat çözümleri sunuyor. 16 Aralık’ta, şirket ABD’deki en iyi 10 bankanın bile bilmeden dijital döviz işlemleri gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Ciphertrace, bankaların yıllık tespit edilemeyen kripto para işlemlerinde yaklaşık 2 Milyar Dolar transfer yaptığını iddia ediyor. Blockchain analiz şirketi, fonların borsalar ve aracılık hizmetleri gibi kripto paralar ile uğraşan para hizmetleri işletmelerinden (MSB’ler) kaynaklandığını söylüyor.

Ciphertrace’e göre, bu kripto para işlemlerini bilmeden işleyen finansal kuruluşlar bu tür transferleri tespit etmek için en son teknolojiyle donatılmıyor. Tipik olarak, bankalar MSB‘den türetilmiş işlemleri tanımlamalı ve transferleri Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ‘ne bildirmelidir. Ancak Ciphertrace, bankaların en son FATF düzenleme politikasına göre kripto paralar ile ilgili tanımlama ve uygunluk şartlarına uymaları gerektiğine inanıyor. Kasım ayında, ABD düzenleyicisi, Bitcoin gibi dijital para kurumlarının “Seyahat” kuralı için geçerli olduğunu doğruladı.

Ciphertrace CEO’su Dave Jevans:

“Finansal kurumlar kripto paralarla ilgili risklere maruz kalıyorlar, çünkü altta yatan tehditleri tespit etmenin yolu yok.”

Ciphertrace raporuna göre, firmanın en iyi kripto para borsalarının üçte ikisinin “zayıf KYC” prosedürlerine sahip olduğu hakkındaki son araştırmasını takip ediyor. Zayıf KYC standartlarına sahip bir borsanın, Ciphertrace araştırmacılarının, hiçbir soru sorulmadan günde yaklaşık 0.25 BTC çekmelerini sağladı. Çalışmada, Ciphertrace, ”borsaların çoğu, temel KYC’yi idare etmek için donanımlı olmadıklarında, yalnızca güncellenmiş FATF rehberinde yer alan sıkı yeni fonlar olan Seyahat Kuralı’na uymakla yetinmediklerini” vurguluyor. Ayrıca Ciphertrace, birçok borsada en son FATF rehberliğine hazırlanmak için gizlilik merkezli kripto paraların kaldırılması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu