Dogecoin mucidi, SHIB Metaverse projesini eleştirdi
Dogecoin’in yaratıcılarından Billy Markus, 31 Mart’ta bir tweet floodunda Shiba Inu’nun sanal gerçeklik projesi “SHIB: The Metaverse”i sert bir şekilde eleştirdi. Meme tokenı yaratan iki yazılım mühendisinden biri olan Markus, çok abartılı metaverse projesinin geliştiriciler için sadece bir getiri elde etmeleri üzerine olduğunu düşünüyor.
Billy Markus: Shiba Inu’nun Metaverse projesi SHIB’ye yardımcı olmayacak
Çarşamba günü Shiba Inu geliştiricileri, ekosistemin satışa sunulan 100.595 arsaya sahip olacak metaverse projesi hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı. Nötr bir kripto para birimi olduğu için bir arazi fiyatlandırma belirteci olarak Ethereum’u seçtiklerini söylediler.
Twitter’da Shibetoshi Nakamoto adını kullanan Markus, ikinci en büyük kripto para birimiyle sahte arazi satmanın SHIB kripto para biriminin faydasını artırmayacağını öne sürerek hareketle alay etti. Metaverse projesinin, daha fazla para kazanmayı amaçlayan ikinci en büyük köpek temalı kripto para biriminin arkasındaki geliştiriciler için nakit bir kapma olduğunu ekledi. Dogecoin kurucu ortağı, “Shib sahiplerinden 100-300 milyon ek dolar” biriktirebileceklerini tahmin ediyor.
Shiba Inu ekibi, arazi alıcılarının metaverse projesinden pasif gelir elde edebileceklerini doğruladığından, Markus, gerekli Müşterini Tanı (KYC) prosedürlerini yürütmeyi ve Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Borsası’na menkul kıymet olarak kaydetmeyi düşünüp düşünmediklerini sorguladı.
Billy Markus Dogecoin’den sadece 3000 dolar kazandığını sööyledi
Artık Dogecoin ile ilgisi olmayan Markus, projelerini geliştirmek yerine kâr etmeye daha fazla odaklanan kripto para geliştiricilerini de hedef aldı.
Markus, Jackson Palmer ve kendisi “açgözlü” olsaydı Dogecoin’in tam bir başarısızlık olacağını belirtiyor. “Günümüzde aşırı açgözlü ve dolandırıcı içerik oluşturucular cömertçe ödüllendiriliyor. Dogecoin kurucu ortağı başka bir tweet dizisinde “Ancak ürünleri bariz nedenlerle başarısız oluyor” dedi.
Dolandırıcılığı teşvik ederek milyonlar kazanan karanlık geliştiriciler hakkında “tuzlu” olduğunu kabul ederken, yaklaşık 80 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip icadı ona yaklaşık 3.000 dolar kazandırdı.
Dogecoin 2013 yılında bir şaka olarak başlamış olsa da, memetik paranın yüzü haline gelecek şekilde gelişti. Aslında, dünyanın en güçlü adamlarından biri olan Elon Musk, DOGE’yi bitcoin’den daha iyi bir ödeme aracı olarak görüyor.
Özellikle Markus, Dogecoin’in başarılı olmak için meme statüsünden vazgeçmesi ve kendisini dijital bir para birimi olarak pazarlaması gerektiği görüşünde. Şu anda, projenin geliştiricileri arasında, kripto para biriminin işlem verimliliğini artırmanın yanı sıra enerji tüketimini daha da azaltmaya devam etmek için çalışıyor.