Kanadalı petrol şirketi BTC madenciliğine yöneliyor
Kanada merkezli petrol ve gaz şirketi Bengal Energy, kullanılmayan enerjileri bitcoin madenciliği operasyonlarında kullanacağını kaydetti.
Petrol ve gaz şirketi olan Bengal Energy’nin, “karaya çıkmış” gaz kuyularındaki kullanılmayan enerjiyi bitcoin madenciliği operasyonlarına dağıtacağı bildirildi. Kanadalı şirket Copper Havzası yakınlarında 70 adet BTC madencilik kulesi kurmayı planlıyor.
Dijital varlıklar kadar kripto para madenciliği de son birkaç yılda çok tartışılan bir konu oldu. Bir taraftan, işlemleri doğruladığı ve yeni paralar ürettiği için iş kanıtı tabanlı varlıklar olarak önem taşıyor. Diğer taraftan ise büyük ölçüde enerji tükettiği için çevreyi olumsuz etkiliyor. Bu sebeplerden ötürü birçok şirket bilgisayarlarına güç sağlamak için alternatif seçenekler aramaya yöneldi.
Şirket madencilik alanında büyümeyi hedefliyor
Avusturalya‘da yayınlanan yakın tarihli bir raporda, bu tür madencilik operasyonlarına yönelen en son şirketin Bengal Energy olduğu kaydedildi. Bengal Energy’nin Operasyon Direktörü Kai Eberspaecher, şirketin 70 bitcoin madencilik teçhizatı kurarak büyümeyi planladığını açıkladı.
Enerji kaynağı, şirketin ortakları Santos Energy ve Bridgeport Energy‘ye ait “karaya oturmuş” gaz kuyularından sağlanacak. Söz konusu enerji kaynakları, Avusturalya’daki Cooper Havzası yakınlarındaki uzak bölgede yer alıyor. Bengal Energy, gaz kuyularını kullanmaya başlamadan önce dağıtım boru hatlarındaki sorunları düzelteceğini açıkladı.
Eberspaecher yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Şirket gaz kuyularını yerel petrol ve gaz çıkarma ortakları Santos Energy ve Bridgeport Energy’den aldı. Altı ay boyunca kuyuların hazır olduğunu ancak prizin bulunmadığını düşünüyor ve
mahsur kalan varlıklarla uğraşıyorduk.”
Yayınlanan raporda, projenin başarılı olması halinde, Bengal Energy’nin bitcoin madenciliği faaliyetinden günde 2.000 ila 5.000 dolar arasında değişen gelir elde edebileceği belirtildi.
Madenciler faaliyetlerinde kömür atığı kullanıyor
Kripto para madenciliği yapmak için alternatif enerji kaynakları kullanan bir diğer şirket Pennsylvania merkezli Stronghold Digital Mining. Şirket bu yılın başlarında, onlarca yıllık elektrik santrallerinin geride bıraktığı kömür külünü kullanacağını açıklamıştı.
Stronghold şirketi, madende bulunan ve işlenen kömür atığının, bitcoin madenciliğinde gereken elektriği üretmek için yakıldığını kaydetti. Şirketin madencilikte çalışma şekli ulusal elektrik sistemine zarar vermiyor aksine avantaj sağlıyor. Kömür külü ağır metaller içerdiği için izole edilmezse veya topraktan çıkarılmazsa su yollarını kirleterek halkın sağlığını tehlikeye atabilecek potansiyele sahip.