Blockchain HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Klaytn Yönetim Konseyi’ne 27 Üye Alındı

Sponsorlu İçerik

Sanal alanda faaliyet gösteren Güney Koreli dev şirket Kakao, yeni projesi olan Klaytn’i duyurdu. Kakao, dünyanın en büyük kamu Blockchain‘i olmak istiyor. Asyalı şirketler başta olmak üzere dünyanın önde gelen Fintech firmalarının çoğu, Blockchain altyapılı kayıt defterini tercih ederken teknoloji şaşırtıcı bir hızda benimseniyor.

Blockchain projesi Klayt’in ilk Yönetim Konseyi Zirvesi’nde Kakao firmasının CEO’su Yeo Min Soo, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yeo Min Soo:

“Şu anda, Klaytn, yalnızca Asya’ya yayıldı. Ancak Klaytn, yavaş yavaş genişleyecek ve sonunda en iyi küresel blok zinciri platformu hâline gelecek. Bu amaçla ekosistemimizin büyümesine aktif olarak katılmaları için herhangi bir yatırımı ayırmayacağız ve Yönetim Konseyi üyelerine yalvarmayacağız.”

Klaytn, 27 Haziran 2019’daki lansmanından bu yana büyük ilerlemeler kaydederken Ethereum’un ağına eşit bir rakam olan 700 binden çok işlemi kolaylaştırıyor.

Facebook’tan kilometrelerce ilerdeyiz

Zirvede, Klaytn’ın geliştiricileri Ground X’in CEO’su Han Jae Sun, ağını geliştirmek için Facebook’un Libra projesinden kilometrelerce ileride olduğunu iddia etti. Jae Sun, Libra’nın Klaytn’ın iş modeline benzer bir yaklaşım sergilediğini belirtirken, büyük ortaklar kurma konusunda Klaytn’ın daha hızlı yol kat ettiğini öne sürdü.

Han Jae Sun:

“Facebook’un geçen ay başlattığı Libra, 100 ortak istihdam etmeyi amaçlıyor. Libra’nın bizimkine benzer bir yaklaşım benimsiyor, ancak henüz geçtiğimiz kilometre taşlarını deneyimlemedi.”

Klaytn şimdi Yönetim Kurulunda yaklaşık 27 firmaya ve toplamda 59 milyar dolar değerinde bir birikime sahip. Bu Konsey, Klaytn’ın ekosistemi için karar organı olacak.

Klaytn’ın kabulü son birkaç aydır önemli gündem maddesiydi. SK Network, GS Ev Alışverişi ve Hanwha Sistemleri gibi birçok büyük firma Klaytn’ın Blockchain’ini çoktan uygulamış ve benimsemişti. Ayrıca, firmanın küresel ölçekte benimsenmesini arttırmak için Eşik İmzaları Şeması’nı tanıtmak üzere ayarlandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu