Kripto Para Rehberi

CHZ coin nedir? Ne işe yarar? Avantajları nelerdir?

Sponsorlu İçerik
  • chilizChiliz₺6.754.58%

Spor ve eğlencenin tokeni olarak bilinen CHZ’nin avantajları, meraklıları ve yatırımcıları da arttı. CHZ token ile ilgili merak edilen her şeyi sizler için derledik.

Bitcoin ile beraber birçok kripto para birimi hayatımıza girdi. Kripto para borsasındaki dalgalanma devam ederken son zamanların popüler tokenini sizler için araştırdık. CHZ adından sıkça söz ettiren tokenler arasında. Peki ama “CHZ nedir?”, “Ne işe yarar?”, “Nasıl alınıp satılır?”,“Avantajları ve geleceği nedir?” gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Chiliz coin 14 Şubat 2018 yılında, Malta’da Alexandre Dreyfus ve arkadaşları tarafından piyasaya sürüldü. HX Entertainment Limited şirketi tarafından geliştirildi. Chiliz platformu merkezi olmasına rağmen CHZ merkezi olmayan bir dijital varlık olarak bilinmektedir. Socios.com‘un tokeni olarak kullanılıyor. CHZ, ERC-20 token’i olarak Ethereum ağı üzerine kurulmuştur. Blockchain tabanlı olan bu token genelde eğlence ve spor sektörüne odaklıdır. CHZ yakın tarihlerde gerçek zamanlı NFT üretmek için kolları sıvamıştı. Gerçek dünyaya ve en önemlisi taraftarlara hitap eden dinamik, gerçek zamanlı spor etkinliklerini anmak için sınırlı sayıda NFT ürettiği bilgisini edinmiştik. NFT’lerin neye göre basılacağı da belli oldu örneğin; bir futbolcu maç anında gol attığında veya hat-trick yaptığında, bu duruma özel sınırlı sayıda token basılacak.

Ne işe yarar?

Birincil hedef spor ve eğlenceyi dijitalleştirerek yaygınlaştırmaktadır. Taraftarlar ve spor kulüplerinin birbirleri ile etkileşim içinde olup iletişimde bulunmasını sağlar. CHZ projesiyle taraftarlar, spor kulüpleri için üretilen kripto paraları satın alıp takımlarına destek olabilirler. Bunun yanı sıra spor kulübü etkinliklerinde aktif olarak rol alıp, sportif oylamalarda söz sahibi olabilir ve hatta taraftar mağazalarından alışveriş yapabilirler. Fan token olarak adlandırılan kripto paralar, platformun dijital varlığı Chiliz (CHZ) ile satın alınabilir.

CHZ token ile kar etmek mümkün görünüyor. Son yıllarda müthiş bir ivme yakalayan dijital varlık, taraftarlar tarafından talep gören bir token olarak varlığını koruyor.

Kullanım amacı nedir?

Halka arz edilen, ilk defa satışa çıkan taraftar tokenleri Chiliz ile satın alınır. Bunun yanında platformlarda düzenlenen eğlence etkinliklerine katılım yine CHZ alınarak gerçekleştirilir. Taraftarlara pek çok şekilde ayrıcalık tanıyan CHZ, spor kulüplerinin vazgeçilmezleri arasına çoktan girerek token ekonomisine de büyük katkı sağladı.

Chiliz güvenilir mi?

Chiliz, Ethereum tabanlı olup sahip olduğu özel şifreleme ve algoritmalar sayesinde güvenilir olarak biliniyor. Herhangi bir güvenlik sorununa sebebiyet vermeyerek sadece kullanıcılar tarafından kontrol edilebilirler. Yine de doğru şekilde muhafaza ederek korunması gerekir.

Nasıl alınıp satılır?

Chiliz satın alınması kolay bir tokendir. Kripto para satışı yapılan market uygulaması yada kripto para alışveriş sitelerinden almak mümkündür. İlk adım bu uygulamalardan birine üye olmaktır. İkinci adımda uygulama tarafından verilen bir istek listesi sunulur. Kimlik doğrulaması (KYC) yapılınca hesap aktif olarak açılır. İkinci adımda ise Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının ön ve arka yüzünün fotoğrafı ve telefonunuzun ön kamerasından kendi fotoğrafınızı çekmeniz gerekiyor. Bu işlemlerden sonra kimlik doğrulaması tamamlanarak, üyelik aktif edilecektir.

Üyelik aktifliği tamamlandıktan sonra CHZ almak için siteye para aktarımı yapılabilir. EFT ve Havale sistemde, yapılması mümkün olan işlemlerdendir. Günün her saati yatırımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfa seçeneğindeki borsa seçeneğine tıkladıktan sonra arama motoruna “Chiliz” yazıp çıkan “al” seçeneğine tıklayıp tutar giriyor ve satın alma işlemini tamamlıyorsunuz.

Chiliz’in avantajları nelerdir?

Spor kuruluşları ve taraftarlar arasında bir köprü olan CHZ token, taraftarlara spor kulüpleri üzerinde söz sahibi olma ve lisanslı ürünlerde ödeme yapma hakkı tanır. CHZ’nin duyulup yaygınlaşmasının sebebi de büyük futbol kulüpleri ile yaptığı anlaşmalardır. Bu anlaşmalar yatırımcıları Chiliz almaya yöneltmiştir. Bu gelişmelerle birlikte CHZ token’in geleceği parlak görünüyor.

CHZ ile anlaşmalı spor kulüpleri hangileridir?

Chiliz tokeni kullanan dünyaca ünlü spor kulüpleri arasında şu isimler vardır:

FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Sint-Truidense Voetbalvereniging, Team Heretics, Apollon Limassol, AS Roma, Natus Vincere, AC Milan, Atletico Madrid, Novara Calcio, Atletico Independiente, Juvantus.

Türkiye’de ise: Galatasaray Spor Kulübü, Trabzonspor Spor Kulübü, İstanbul Başakşehir Spor kulübü, Chiliz tokeni kullanmaya başlamıştır.

Chiliz madenciliği yapılabilir mi?

CHZ token ile madencilik yapılması mümkün değildir. CHZ tokeni, şirketler tarafından arz ediliyor ve şimdilerde ise arzın çoğunluğu piyasada işlem görmeye devam ediyor. Arzı 8.88 milyar CHZ ile sınırlıdır.

CHZ hangi yerli ve yabancı borsalarda işlem görüyor?

Chiliz alınabilecek yerli kripto borsaları:

*Binance TR

*Paribu

*BitTurk

*Bitexen

Chiliz alınabilecek yabancı kripto borsaları:

*Binance

*Bitpanda

*Kucoin

Chiliz artar mı?

CHZ yükselişi oldukça olası görünüyor. Belirli fiyat yükselmeleri yaşandığında CHZ geleceğini tahmin etmek daha kolay olacaktır. Uzun zamandır yoğun ilgi ile karşılanan taraftar tokeni kısa süreli yatırımlar için ideal bir seçenek gibi görünürken, uzun vadeli yatırımlar için uygun olup olmadığı tartışılıyor. Piyasada yaşanan dalgalanmaya rağmen düşüş yaşasada varlık kendini korumaya devam ediyor.

Chiliz, taraftarların kullanım yoğunluğu sebebiyle piyasadaki en güçlü tokenlerden biri olarak görülüyor. Bu önemli token, piyasaya sürüldüğü günden beri taraftar tokenleri ile ilgili projelerde sihirli mermi etkisi yaratmıştır. Talep bölgesinde gerçekleşen destekçi tutum ile her şey tersine dönebilir ve CHZ büyük bir yükseliş yaşayabilir. Piyasada Chiliz’in yükselişe geçmesi konusunda pozitif düşünceler hakim. Bakalım öncü taraftar tokeni piyasada yükselişe geçerek güçlü bir rant elde edebilecek mi?

CHZ’ye yatırım yapılmalı mı?

Her ne kadar uzun vadeli bir yatırım fikri için uygun görülmese de Chiliz yatırımcılar tarafından hala gözde bir token. Kısa vadeli yatırımların başrolü olarak görülse de CHZ’nin yatırım geleceği oldukça merak ediliyor. Yatırımcıların aklındaki soru ise “CHZ’ye yatırım yapılmalı mı yoksa yapılmamalı mı?” şeklinde. Son zamanlarda yaşanan piyasa hareketliliği ile piyasa dengeleri yer değiştirdi. Taraftarların tercihi olan CHZ ile ilgili olumlu yorumlar devam ediyor. Yatırım yaparken iyice araştırmanız ve piyasa bilgisine sahip olmanız çok önemli.

Chiliz (CHZ)’in Geleceği nedir?

Fan token olarak bilinen CHZ, birçok spor dalını sistemine dahil ederek büyümeye devam ediyor. Tüm spor alanlarında söz sahibi olmayı amaçlayan token, büyük bir başarı yakaladı. E-spor, Gaming, dövüş sporları gibi farklı alanlarda anlaşmalar yaparak varlık alanını genişletti. Chiliz tokeninin gelecekteki durumu merak edilirken, kripto piyasasını derinden etkileyen Covid-19 pandemisi hala devam ediyor. Covid-19 aynı şekilde spor ve eğlence endüstrisi içinde korkutucu bir tablo oluşturmaya devam ederken, bu karamsarlık yatırımcılar dahil olmak üzere herkesi korkutuyor. Bu sebeple CHZ ile ilgili bir belirsizlik hakim diyebiliriz. Fan tokeniyle alakalı bir diğer belirsizlik ise kripto para teknolojisine yönelik olan yanlış bilgilendirmedir. Bazı yatırımcıların blockchain teknolojisini benimseyememiş olması ve kripto varlığın işleyişini öğrenmeyi reddeden milyonlarca taraftarın olması buna örnektir. Gelecek vaad eden bir yatırım olduğu belli olan projenin, salgının bitmesi ve yatırımcıların bilinçlenmesinin ardından yükselişe geçeği söylentisi hala devam ediyor.

CHZ’in piyasadaki son durumu nedir?

CoinMarketCap verilerine göre, CHZ 0,2955 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte ise yüzde 0,01 düşüş yaşadı. Canlı piyasa değeri sıralamasında 68. sırada yer alıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu