Kripto Para Rehberi

Dego Finance nedir? Geleceği var mı? Nasıl alınır?

Sponsorlu İçerik

Dego Finance Nedir? Geleceği var mı? Nasıl alınır? Dego Finance güvenilir mi? Hedefleri neler? Artıları neler, Eksileri neler? Dego hakkında tüm detayları sizler için derlediğimiz rehber yazımıza geçiyoruz. Merkezi olmayan finans (DeFi) ve değiştirilemez tokenlerin (NFT) birleştiği noktada en dikkate değer protokollerden biri. Bir dizi eğlenceli ve akıllı uygulama aracılığıyla NFT’lerin amacını ve faydasını yenilemeyi amaçlayan bir proje Dego Finance.

Dego Finance, NFT’ler ve DeFi’nin birleşimi olarak ortaya çıkıyor. Platform, kullanıcıların NFT destekli uygulamalar geliştirmesine, NFT’leri madenciliğe, satmasına, hissesine ve ticaretine izin vermektedir.

Dego, Eylül 2020’de başlatılan bir çapraz zincir sistemi geliştiren açık kaynaklı bir protokoldür. İlk olarak Ethereum (ETH) zinciri üzerine inşa edilmiştir, ancak yüksek ücretlerden ve ETH ağıyla ilgili diğer sorunlardan kaçınmak için Binance Smart Chain’e (BSC) geçilmiştir.

Dego Finance’ın diğerlerinden farkı ne?

Protokol, genel DeFi protokollerine benzer özelliklere sahip. Dego Finance ekibinin vizyonunda, NFT’lerin yalnızca benzersiz öğelerin dijital temsilleri olmaktan daha fazla potansiyel kullanım durumuna sahip olması var. Böylece protokol, NFT ticareti, madenciliği ve açık artırmaya izin veriyor. Dego geliştiricileri, geliştiricilerin NFT’ler için blok zinciri projeleri oluşturabilecekleri bir katman 2 çapraz zincir sistemi dahil etmek istiyor.

Ayrıca Dego, NFT’lerin DeFi alanında daha anlamlı bir role sahip olabileceği bir ekosistem sağlamayı hedefliyor. NFT’lerin ve DeFi’nin toplu olarak benimsenmesini hızlandırmak için protokol, kullanıcıların Polkadot (DOT), Ethereum ve BSC‘yi destekleyerek birkaç blok zinciri keşfetmesine olanak tanımakta. Ayrıca platform, varlıklarının yanı sıra madencilik yapmalarına ve ihraç etmelerine, tokenlerini ve NFT’lerini Treasureland’de dağıtmalarına ve dağıtmalarına olanak tanıyor.

Platform, Çinli blockchain güvenlik firması Beosin tarafından denetlendi. Herhangi bir yüksek güvenlik sorunu bulunmadığı ifade edildi. Dego, bir kripto para birimi blok zinciri ağının dağıtılmış fikir birliğine ulaştığı bir fikir birliği mekanizması olan hisse ispatı yetkisini (PoS) kullanıyor. İşlemleri doğrulamaktan ve blok üretmekten sorumlu çok sayıda Binance Coin’e (BNB) sahip toplam 21 doğrulayıcı var.

Dego Finance’ın vizyonu, hedefi nedir?

Dego, daha fazla fayda sağlayarak ve oyun ile DeFi’yi birleştirerek NFT pazarında devrim yaratmaya hazırlanıyor. Platform, tokenleştirilmiş çalışmalarını oluşturmak, madenciliğini yapmak, ticaretini yapmak ve açık artırmaya çıkarmak isteyen geliştiriciler için benzersiz bir ekosistem getiriyor.

Dego, NFT’lere benzersiz öğelerin yalnızca dijital temsilleri olmanın yanı sıra daha fazla özellik vermeyi planlıyor. Protokol şu anda NFT’lerin GameFi’de madenciliğine, oluşturulmasına ve açık artırmaya çıkarılmasına izin vererek oyun ve finansı birleştiren bir modül olan Dego NFT’yi geliştiriyor. NFT’lerin dökümü sırasında yatırılan tokenlar kilitleniyor, ancak bu tokenlar daha sonra NFT’nin ayrıştırılmasıyla alınabilir nitelikte.

Dego Finance nasıl çalışıyor?

Dego Finance, yazımızın başında bahsettiğimiz gibi sadece NFT’den ziyade NFT ve DeFi’nin bir birleşimi. Yalnızca merkezi olmayan bir protokolün klasik yönlerini değil, aynı zamanda NFT’ler için yeni özellikler de sağlıyor. Tipik NFT pazar yerleri, yalnızca NFT’ler için açık artırmaya izin vererek, kullanımını yalnızca dijital temsillere indirger. Dego Finance ise kullanıcıların ticaret yapabilecekleri, madencilik yapabilecekleri ve kendi tokenize ürünlerini çıkarabilecekleri bağımsız bir ekosisteme sahip benzersiz bir altyapı sunuyor.

Dego NFT’lerin altı derecesi vardır: Bronze, Silver, Gold, Platinium, Diamond ve Kryptonite. Her sınıfın belirli bir güç değeri ve madencilik verimliliği vardır ve en değerli olanı Kryptonite’dir.

Bir NFT’nin madencilik verimliliği ne kadar yüksek olursa, DEGO almak için NFT’leri stake ederken kazanılan verim o kadar yüksek olur. Güç değeri, NFT’nin yedi katmanını belirler.

Kullanıcılar, madencilik havuzlarında pay sahibi olmak için ERC-20, BEP-20 ve diğer NFT’lerini birleştirerek yeni bir NFT yayınlayabilirler. Bu kombinasyonlar büyük madencilik gücü sağlar. Başka bir deyişle, bir havuz, en büyük birleşik madencilik gücüne (yani, stake edilen NFT’lerin toplamı) sahipse, %0,1 ila %0,15’lik ekstra bir enjeksiyon alabilir. Aynı şekilde, her bir havuzdaki token sayısı her hafta yarıya iner.

NFT’leri açık artırmaya çıkarmak veya doğrudan satmak için kullanıcılar desteklenen üç platformdan herhangi birine gidebilir. Bunlar arasında DEGO NFT Market, BSC NFT Market ve Opensea bulunur.

Dego, NFT’lere benzersiz öğelerin yalnızca dijital temsilleri olmanın yanı sıra daha fazla özellik vermeyi planlıyor. Ekibi şu anda NFT’lerin GameFi’de madenciliğine, oluşturulmasına ve açık artırmaya çıkarılmasına izin vererek oyun ve finansı birleştiren bir modül olan Dego NFT’yi geliştiriyor. Belirtildiği gibi, NFT’lerin dökümü sırasında yatırılan jetonlar kilitlenir, ancak daha sonra NFT’nin ayrıştırılmasıyla alınabilir.

Protokol hala geliştirme aşamasındadır. Ekip şimdi, dağıtım modülünün bir “V” sini başlatmak için temettü sistemi için testler yürütüyor. Diğer birkaç modül de devam ediyor. Bunlar arasında bir getiri “Hunter” toplayıcısı, bir “gizemli” Dandy modülü, Dego Swap, Ödül Havuzu, Dego Lending ve Dego Insurance bulunmaktadır.

Dego Finance (DEGO) Coin

Protokolün yerel DEGO jetonlarının özel yerleşimleri veya büyük pay sahipleri yoktur, bu da Dego Finance’i oldukça dağıtılmış bir sisteme dönüştürür. Özünde DEGO, topluluk ve öz sermaye varlığı olarak çalışan Likidite Madenciliği ile basılan ERC-20 jetonlarıdır. Dego sahipleri, yönetim tekliflerine katılabilir ve protokolde yapılacak değişikliklere karar vermek için oy kullanabilir.

DEGO jetonlarını almak için kullanıcılar likidite madenciliğine katılabilir veya bunları Binance ve Uniswap gibi hem merkezi hem de merkezi olmayan borsalarda satın alabilirler. Token sahipleri, bir işlemden %0.25 ücret alınarak doldurulan bir temettü havuzundan temettü alırlar.

DEGO jetonları, farklı NFT’lerin yanı sıra ERC-20 veya BEP-20 jetonları ile basmak için de kullanılır. NFT’ler, para basma işlemi sırasında yatırılan jetonlarla desteklenir. Özellikle, bu NFT’ler daha sonra belirteçleri serbest bırakmak için ayrıştırılabilir.

Topluluk, jetonlarını kullanarak elçiler önerebilir ve oy verebilir. Kazanan bir Dego Ambassador Madalyası NFT alacak. Kazanan ayrıca etkinliklerde protokolü temsil etme ve finansal destek alma gibi bazı haklara da sahip olacaktır.

Ödül kazanmak için kullanıcılar likidite sağlayıcı belirteçlerini stake edebilirler. Diğer DeFi protokollerinden farklı olarak, Dego Finance’in verim çiftçiliği, daha adil bir sistem oluşturmak için önceden tasarlanmış bir dağıtım yöntemi kullanır:

  • 1x ödül Balinalara gider (büyük miktarda jeton içeren cüzdanlar);
  • 5 kat ödül, ara yatırımla kalır;
  • 3x daha küçük yatırımcılar için tahsis edilmiştir.
  • Toplam arz 21.000.000 DEGO’yu oluşturur. Dağılımdan bir alt başlıkta bahsedeceğiz:

Token dağılımı

  • Madencilik: %80 veya 16.800.000 DEGO;
  • Ön satış: %10 veya 2.100.000 DEGO;
  • Değiştirilebilir Likidite Havuzları: %5,25 veya 1.102.500 DEGO;
  • DEGO DAO (merkezi olmayan özerk kuruluş): %3.75 veya 787.500 DEGO;
  • Airdrop: %1 veya 210.000 DEGO.

Dego Finance ekibi

Dego Finance’in geliştiricileri şu anda anonim bir durumda, kim olduklarını kimse bilmiyor. Yalnızca bağışlarla destekleniyorlar. Ekip, proje için kredi almamak için anonimlik tercihlerini belirtti.

DEGO’nun artıları ve eksileri

Dego’nun sağladığı faydalar arasında hızlı işlemler, stake etme, adil bir şekilde dağıtılmış bir ödül sistemi, hızlı ödemeler ve güvenlik sayılabilir.

Şu anda önemli bir dezavantajı olmasa da, topluluk, olası dezavantajlarını test etmek ve gözden geçirmek için çapraz zincir sistemi ve modüllerinin yükseltmeleri gibi yeni özelliklerin gelmesini beklemek zorunda.

Kripto paralar ile ilgili yeni şeyler öğrenmek için hemen Kripto Para Rehberi sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu