Kripto Para Rehberi

FTX token (FTT) nedir? Hakkında bilmeniz gerekenler

Sponsorlu İçerik

FTT nedir? FTX token nereden alınır? sorularınız için derlediğimiz içeriğimizde FTT hakkında merak edilenleri bulabilisiniz. FTT, FTX borsasında bulunan birçok yenilikçi ürün arasındadır ve belki de en önemlisidir. Bitcoin gibi diğer popüler araçlar gibi, FTT de değer taşır, alınıp satılabilir ve finansal işlemleri gerçekleştirmek için kullanılır.

Bazen uzmanlar FTT’den “bir ERC-20 tokenı” olarak da bahseder. ERC-20 tokenlar, kendi blok zincirlerinde çalışmayan dijital paralardır: bunun yerine Ethereum ağında yayınlanırlar. ERC-20, tokenlar için teknik standartları tanımlar ve onu saklamak için uyumlu bir cüzdanınız olması gerekir.

FTT’nin değerini desteklemek için FTX borsası, FTT tokenlarını düzenli olarak geri satın alır(buyback) ve yakar (burning). Bunu, backstop fonunun %10’u ve çeşitli ücretlerin %5’i dahil olmak üzere platformunda oluşturulan işlem ücretlerinin %33’ü ile FTT satın alarak yapar.

FTX nedir?

Amerikan merkezli FTX ticaret platformu, diğer kripto borsalarının kusurlarını iyileştirmeyi amaçlayan ve kullanıcılarına kullanımı kolay ve herkes için karlı bir platform sağlayan bir vadeli işlem borsasıdır. FTX ticaret platformunun resmi para birimi, FTX’ten indirimler ve stake avantajları elde etmek için kullanılabilen FTT’dir.

FTX ticaret platformu, minimum değişim ve kaldıraçlı işlemler için diğer aracı kurumlar gibi ücret talep eder. Ancak spot değişim, marj ticareti ve opsiyonlar gibi yeni ürünler için istisnalar sağlar. ETH, ERC-20 tokenlları veya BTC çekme işlemleri dışında herhangi bir para yatırma ücreti veya para çekme ücreti talep etmez (yalnızca < 0.01 BTC para çekme işlemleri bir ücrete tabidir).

FTT ne işe yarar?

FTT ne işe yarar? En merak edilen sorulardan biride bu. FTT kullanmanın en büyük faydalarından biri, işlem ücretlerinde indirim almaktır. Kripto vadeli işlemlerinde yalnızca daha düşük bir ücret ödemekle kalmaz, aynı zamanda daha sıkı spreadler elde edersiniz. FTX borsasındaki aktif tüccarlar için yüzde farkı %60 kadar yüksek olabilir. Ayrıca, tüccarlar FTT’yi gelecekteki pozisyonlar için teminat olarak kullanabilirler.

FTT ayrıca, FTT sahiplerinin bir işlemi doğrulamasını sağlayan bir süreç olan staking’i de sağlar. FTT stake ederek bir çok avantaj elde edebilirsiniz. Örneğin, kullancılar NFT alımlarında ek indirimler alabilir veya ücretsiz bir NFT kazanmak için hediye çarkını döndürebilir. Ayrıca FTT stake eden kullanıcılar için yapılan airdroplar da cabası.

FTT ekibinde kimler var, projesi nedir?

FTX platformunun arkasındaki ekip, Wall Street’te ve Facebook, Google, Jane Street, Optiver ve Susquehanna gibi büyük teknoloji şirketlerinde çalışmış veteranlardan oluşuyor. Hisse senedi türevleri ticaretinde farklı bir geçmişe sahip olan FTT token yaratıcıları, blok zinciri dünyasının önde gelen kripto türev borsaları olan Bitmex ve OKEx’i geçmeyi planlıyor.

FTX, Alameda Research tarafından desteklenmektedir. Alameda Research, bir yıl içinde kripto alanındaki en büyük likidite sağlayıcısı ve piyasa yapıcısı oldu. Alameda günde 600 milyon ila 1 milyar dolar arasında işlem yapıyor, ve küresel hacmin kabaca %5’ini oluşturmakta.

FTT fiyatı, istatistikleri

  • Piyasa değeri: Bağımsız kaynaklara göre, yerel borsa tokenının piyasa değeri yaklaşık 6,1 milyar dolardır ve bu, onu dünyadaki piyasa değerine göre ilk 30 kripto para birimi arasına yerleştirir.
  • 24 saatlik işlem hacmi: FTX tokeninin günlük işlem hacmi 277 milyon dolara yakın. İşlem hacmi aynı zamanda likiditenin bir yansımasıdır; bu, FTX kullanan yatırımcıların fiyat tutarsızlıkları olmadan pozisyonlarını kolayca likidite edebilecekleri anlamına gelir.
  • Madeni para sirkülasyonu: Toplam FTT madeni para arzı yaklaşık 335 milyon olarak belirlendi. Bu yazının yazıldığı sırada, dolaşımda yaklaşık 140 milyon borsa tokeni var.
  • Fiyat: Ocak 2022 itibariyle FTT fiyat aralığı 37$ ile 43$ arasındadır. Mevcut fiyata geri çekilmeden önce neredeyse 80 dolarlık tarihi bir zirveye ulaştı.

FTT Sıkça Sorulan Sorular

FTX Token ilk ne zaman piyasaya sürüldü?

FTX, Nisan 2019’da piyasaya sürüldü.

FTX Token’ı kim kurdu?

FTX ve FTT, Sam Bankman-Fried ve Gary Wang tarafından kuruldu.

FTX Token yasal mı?

Evet, hem FTX hem de FTT yasaldır.

FTX Token’ın toplam arzı nedir?

FTT’nin maksimum arzı 100.000.000’dur.

FTX Token’ın amacı nedir?

FTT, FTX ekosistemini güçlendirmek ve FTX alım satım operasyonlarında fayda sağlamak için kullanılır.

FTX Token hangi blok zincirine dayalıdır?

FTT, Ethereum blok zincirinde çalışan bir ERC20 tokenidir.

FTX Token akıllı sözleşmelerle çalışır mı?

Evet, FTX, borç alanların Ethereum blok zincirinde özelleştirilmiş ve basitleştirilmiş akıllı sözleşmeler oluşturmasına olanak tanır.

Burada yer alan tüm bilgiler bilgilendirme amaçlı olup, yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto paralar ile ilgili yeni şeyler öğrenmek için hemen Kripto Para Rehberi sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu