Kripto Para Rehberi

SLP (Smooth Love Potion) coin nedir? Bilinmesi gerekenler

Sponsorlu İçerik

Smooth Love Potion (SLP) Nedir? Nereden Alınır? Güvenilir bir coin mi? Neden düşüyor ve fiyatı yükselir mi? Merak edilen tüm soruların cevaplarını içeriğimizde sizler için derledik.

Smooth Love Potion (SLP), Axie Edge tarafından geliştirilen bir oyun tokenıdır. Token, ETH ağına dayanıyor ve Uniswap likidite havuzundaki kullanılabilirliği sayesinde hem oyun dünyasını hem de DeFi alanınında boy gösteriyor.

SLP, karmaşık bir oyun tokeni olmasa da, farklı alanlarda kullanılıyor. Çoğunlukla, Axie Infinity oynarken evcil hayvan yaratıkları yetiştirmek için birincil kripto para birimi olarak hizmet ediyor.

Oyun boyunca SLP biriktirmek zaman alabilir. Bir oyuncunun ilk evcil hayvanının gelişimini gerçekleştirmek adına yeterli token kazanmak için 15 yarışma kazanması gerekebilir. Açık pazarda SLP satın almak, oyuncuların başlangıç yapmasının en iyi yolu.

Smooth Love Potion (SLP) nedir?

Erc-20 tabanlı token olan Smooth Love Potion, eski adıyla Small Love Potion, oyun içi talebi karşılamak için Axie Edge tarafından yaratıldı. Token, ETH ağına dayanıyor ve Uniswap likidite havuzundaki kullanılabilirliği sayesinde hem oyun dünyasını hem de DeFi alanınında boy gösteriyor.

Öncelikle, Axie Infinity’de evcil hayvan yetiştirmek için büyük bir kripto para birimi olarak kullanılır. SLP, Uniswap gibi Merkezi Olmayan Borsalarda (DEX) ve Zipmex gibi merkezi Borsalarda işlem yapmak için kullanılabilir.

SLP’nin yaratıcıları kimlerdir?

Şirketin CEO’su Trung Nguyen, projeye odaklanmak için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir yazılım mühendisi olarak işini bıraktı. Nguyen’e göre, blok zincirinin oyun potansiyeli çoğunlukla üzerinde çalıştığı blok zincirine bağlıdır, çünkü birçok oyuncunun iyi bilinen oyunlarda büyük varlıkları yoktur.

SLP kullanım alanları

Axie Infinity, oyunculara SLP satmaktan sorumlu değil ve SLP takasları için likidite sağlamaz. Bunun yerine, Smooth Love Potion tokenları, Axie Infinity oyununun kendisinde üretilir. Oyunda SLP biriktirmek için, oyuncuların “macera modunda” bilgisayar kontrollü canavarlara karşı savaşları kazanmaları veya “arena modunda” diğer oyunculara karşı yarışmalara girmeleri gerekiyor. Bu senaryolardan herhangi birinde kazanmak, oyunculara SLP tokenlarının yanı sıra deneyim puanları şeklinde ödüller kazandırıyor.

Axie Infinity platformu, oyunculara SLP kazanmak için çeşitli yollar sunsa da, oyuncuların Axies’lerini başarılı bir şekilde üretmeleri için yeterli SLP biriktirmeleri zor olabilir. Buna karşılık, SLP token takasları için Uniswap’ta ikincil bir pazar, jetonu geleneksel oyun içi yöntemlerle kazanmak için çok fazla zaman veya çaba harcamak zorunda kalmadan hızlı bir şekilde biriktirme arzusundan doğdu. Böylece oyuncular Axie Infinity oynayarak SLP kazanırken, oyun içi ilerlemelerini hızlandırmak için SLP işlemi yapan borsalarda diğer oyunculardan ek SLP satın alabilirler.

Axie Infinity’de SLP kullanarak NFT oluşturmak

Axie Infinity evrenini çok fazla Axies ile şişirmekten kaçınmak için ekosistem, bireysel Axies’in kaç kez üreyebileceğine ilişkin katı kurallar uyguladı. Her Axie NFT, sonraki her üreme ile artan gerekli SLP fiyatı ile yedi kata kadar üretilebilir. SLP maliyetlerine ek olarak, oyunculardan Axie Infinity yetiştirme başına bir AXS tokenı da tahsil edilir.

İlk yetiştirme oyunculara 600 SLP’ye mal oluyor ve 10.000 SLP’nin üzerinde olan yedinci yetiştirmeye kadar kademeli olarak artım gösteriyor. Axie Infinity yetiştirme için SLP ücreti giderek artarken, bir oyuncu oyunda ne kadar ilerleme kaydederse, muhtemelen o kadar fazla SLP harcaması gerekecek. Toplam yedi olası üreme sınırı, her bir Axie NFT’nin gelir getirici yeteneklerinin sınırlandırılmasına da yardımcı oluyor.

SLP ve Axie Infinity’nin Tarihçesi

Axie Infinity, SLP gücünü artırmaya yardımcı olan blok zinciri tabanlı bir oyundur. Axie, bu görünür dünyada toplanabilen, beslenebilen, eğitilebilen ve nihayetinde savaşta kullanılabilen dijital bir hayvandır.

Animasyonlu karakterler, kullanılabilirliklerini ve savaşma güçlerini yansıtan benzersiz özelliklere sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Ek olarak, Ethereum blok zinciri, tüm genetik bilgilerini depolamak için kullanılabilir.

Ana türün hesaplanmasıyla belirlenen Axie’yi yeniden oluşturmak için belirli sayıda jeton gerekir. 19 Aralık 2019’dan önce üreme ücreti XP idi. Ancak Alpha sürümünden sonra, buna yeni bir kullanım atfedildi ve daha yeni bir katılımcının benzer sorumluluklar üstlenmesine izin verildi.

SLP nasıl çalışır?

Axie‘yi düzgün bir şekilde yetiştirmek için belirli miktarda iksir yenilmelidir. Her iki ebeveynin cins sayıları, her bir üremenin maliyetini etkiler. Aritmetik, bir ebeveynin tür sayısı yüksekse, onları yetiştirmek için daha fazla iksir gerekir.

Yetiştirme izninin yedi aşaması vardır. Yayınlanan çizelgelere göre;

  • İlk seviye yaklaşık 100 SLP kullanır.
  • İkinci 200 SLP
  • Üçüncü 300 SLP
  • Dördüncü 500 SLP
  • Beşinci 800 SLP
  • Altıncı 1.300 SLP
  • Yedinci 2.100 SLP

SLP’yi özel yapan nedir?

SLP, oyun coini ve CEO’su Nguyen, parayı Super Mario’da kullanılabilir hale getirmeyi amaçlamıştır. Nguyen’e göre, Axies diğer değiştirilebilir tokenlerden farklıdır. En iyi oyun tokenine ait olduğu ve Zipmex Borsasında işlem gördüğü için türünün tek örneği bir tokendir.

SLP coin neden sürekli düşüyor?

SLP arzı sınırsız olan, Axie Infinity oyuncularına oyun içi ödül olarak verilen ve oyunu oynayan oyuncular tarafından borsalarda satışı yapılan bir coin. Dolayısıyla SLP’nin üzerinde her zaman bir satış baskısı oluşuyor. Arz-talep dengesine göre oyun için ödül olarak günlük üretilen SLP, oyundaki evcil hayvanların geliştirilmesi için yakılan SLP miktarından kat ve kat fazla. Örneğin, 6 Ocak 2022 tarihinde oyuncular oyun içi NFT olan evcil hayvanlarını geliştirmek için 43 milyon SLP yakarken, aynı gün içinde oyunculara ödül olarak yaklaşık 241 milyon SLP üretilip dağıtılmış.

SLP coin geleceği

SLP’nin geleceği, GameFi ve NFT endüstrisine bağlı diyebiliriz. SLP, sadece bir oyun için ödül tokenı olduğu için aslında çok da fazla bir şey beklenmemeli diyebiliriz. Ancak mevcut hiper enflasyon sorunununa Axie Infinity ekibi bir çözüm bulabilirse, fiyatında olumlu hareketler beklenebilir.

SLP tokeni, Play To Earn ekonomisi yoluyla Axie Infinity, Metaverse’de ve daha geniş kripto pazarında önemli bir değere sahip olduğu biliniyor. SLP’nin merkezi olmayan borsalarda da alınıp satılması, onu diğer bilinen oyun içi kripto para birimlerinin çoğundan ayırıyor.

SLP nerden alınır?

SLP, Binance, Gate.io, Kucoin, FTX, Bybit, Gemini gibi büyük borsalarda listelenmiş bir tokendır. Bu borsalardan istediğiniz herhangi birinde satın alabilir, işlem yapabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi: İçerik bilgilendirme amaçlı olup, yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto paralar ile ilgili yeni şeyler öğrenmek için hemen Kripto Para Rehberi sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu