Nedir? Nasıl? Neden?

LUNA Vakfı, kullanıcılara ödenecek tazminatı erteledi

Sponsorlu İçerik

LUNA Vakfı, algoritmik stablecoin UST’nin çöküşünden büyük kayıp yaşayan kullanıcılara ödeyeceği tazminatların süresini erteledi. Ödemeler için nihai tarih belirlenmedi.

Terra ekosistemini desteklemek için kurulan ve kar amacı gütmeyen LUNA Vakfı (Luna Foundation Guard), Mayıs ayında yaşanan TerraUSD çöküşünün ardından bu zamana kadar zararda olan kullanıcıların kayıplarını telafi edeceğini bildirmişti. LUNA Vakfı ‘devam etmekte olan ve yaklaşan davaları’ neden olarak göstererek tazminat çalışmalarını ertelediğini bildirdi.

Konu hakkında atılan tweet’lerde ise devam eden süreçte ödemeler için belirlenen bir tarih olmadığı kaydedildi. Ortaya çıkan kayıtlarda, Terra algoritmik stablecoin’in düşüşüyle 60 milyon doların üzerinde varlığa sahip olan LUNA Vakfının bakiyesinin 105 doların üzerinde olduğu da bildirildi.

Söz konusu erteleme, Terraform Labs şirketine yönelik devam eden soruşturmaların üzerine geldi. Güney Koreli yetkililerin Terraform Labs kurucuları Do Kwon ve Daniel Shin’e yönelik davaları devam ederken, geçtiğimiz günlerde Shin, mahkeme önünde ifade vermeye gitmeyeceğini açıklamıştı. Ek olarak, yetkililerin Do Kwon’a ait 3.300 BTC’ye el koyduğu iddia edilmişti. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik. Kwon bu iddiaları yalanlayarak bunun gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Yakın tarihte ise Terraform Labs şirketinde çalışan Yu soyadındaki bir yönetici, Güney Koreli yetkililerce tutuklanmış ancak daha sonra yargıç kararıyla tutuklama emri kaldırılmıştı.

Kwon’un pasaportu iptal edilecek!

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yakın tarihli bir bilgi paylaşımına göre, Kwon’un pasaportunu 14 gün içinde teslim etmesi istendi. Aksi taktirde pasaportun otomatik olarak iptal edileceği de belirtildi.

İşleme konulan 14 günlük pasaport teslim şartı sadece Kwon için değil de Terra davasıyla bağlantılı 5 kişi için daha geçerli olduğu kaydedildi. Kwon’un “pasaportunu geri getir” talebine geri dönüş yapmaması üzerine bakanlık dün kamuya açık olarak bu bilgiyi verdi. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu