Kripto Para RehberiManşet
Trend

Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin’in Temelleri

Sponsorlu İçerik

Kripto para birimlerini mutlaka duymuşsunuzdur, yani en azından en bilineni olan Bitcoin‘i. Birçok kişi bu konuda ve bitcoin madenciliğini anlama konusunda merağını gidermeye çalışıyor. Modeli anlayabilmeniz için nasıl çalıştığına dair bazı temel bilgileri anlamak gerekiyor.

Bilgileri algılama, işleme ve doğrulama şeklimiz Blockchain tarafından değiştirildi. Blockchain uygulamaları ve masaya getirdiği yeni şeyler, hala çeşitli endüstriyel sektörlerde araştırılıyor.

En yüksek etkili ve güçlü blockchain uygulamaları, Bitcoin modeli üzerine inşa edilmiştir. Bitcoin‘e yatırım yapmayı düşünüyorsanız, herhangi bir dijital para birimi satın almanın veya satmanın en kolay yolu doğrulanmış online platformlar olduğunu aklınızda bulundurun.

Blockchain temel olarak bitcoin işlem blokları zinciridir. Bitcoin gönderirken, bu işleminizi blockchain‘e eklediğiniz anlamına gelir, blockchain yaklaşık 107 GB veri civarındadır. (2016)

Peki Bitcoin Aslında Nasıl Çalışır?

  • Her şeyden önce, Bitcoin veya bu alandaki başka bir para birimi herhangi bir yere indirilmez veya yüklenmez.(Uygulama Değildir)
  • Bitcoin ile yapılan tüm işlemler, dünya çapında kapsamlı peer-to-peer (eşler arası) bitcoin ağı üzerinden paylaşılan bir kayıt defterine kaydedilir.
  • Her işlemin doğrulanması ve onaylanması gerekmektedir.
  • Bu, küresel bir gönüllü grubu tarafından ağa bağlanan bilgisayarlarda yürütülür.
  • Bu ağ için “ana sunucu” veya “merkez” yoktur, dolayısıyla tek noktadan saldırı sistemi çökertemez.
  • Gönüllüler tarafından doğrulama ve tasfiyeden sonra, bu işlemler daha sonra “blok” olarak adlandırılan yerde saklanır.
  • Bir sonraki işlem grubu bu bloğa, başka bir blokla bağlanır ve sonuç olarak bir “zincir” oluşturur.
  • Sonraki her blok, bloğun önündeki bloğu doğrular, sonuçta eski haline getirilmeden değiştirilemeyen doğrulanmış ve zaman damgalı bir “blok zinciri(blockchain)” oluşturur.
  • Kayıt” veya blockchain bir bilgisayarda zaman içinde herhangi bir noktada herkes tarafından erişilebilir.

Sonuç

Bitcoin‘in değer ve güvenilirliğe sahip olmasının nedeni, sınırlı olmasından geliyor. Var olan her Bitcoin, blockchani güncellemek için madenciye verilen bir ödül olarak nitelendirilebilir. Merkezi bir otorite olmadığı için sistemi kandırmak mümkün değil.

Bununla birlikte, bitcoin madenciliği herkes için değil! Madencilik, başlamak için çok fazla hesaplama gücü gerektiriyor. Bu yatırım kanalına girmeden önce araştırmaya ve öğrenmeye devam etmelisiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu