Multichain hatası hackerlara 1,4 milyon dolar kazandırdı
Multichain köprü hatasını fırsat bilen hackerlar 1.4 milyon dolarlık vurgun yaptı. Kullanıcılar hala risk altında. İşte haberin detayları.
Multichain Bridge Protocol‘deki bir hata, bilgisayar korsanlarının 1,4 milyon dolardan fazla para çalmasında etkili oldu. Multichain siber saldırıyı hızlı bir şekilde düzeltmek için uğraşsa da, eski sözleşmeleri onaylayan kullanıcılar hala risk altında. Protokolü daha önceden kullanan kişiler, fonlarını güvende tutmak için daha önce verdiği izinleri iptal etmesi gerekiyor. Multichain pazartesi günü yaptığı açıklamada, köprü yönlendiricisinde birkaç tokeni etkileyen bir güvenlik açığını bildirdi. Güvenlik firması Dedaub, Multichain’in köprü yönlendiricisinde WETH, PERI, OMT,WBNB ve AVAX için onaylanmış izinlere sahip kullanıcıların, fonlarını boşaltma riskiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.
Multichain’in güvenlik açığını kapsayan gönderisinde şöyle açıklama yaptı:
Yönlendiricide söz konusu 6 tokenden herhangi birini daha önce onayladıysanız, 6 tokenin onaylarını kaldırmak için lütfen giriş yapın. Multichain hatayı düzeltmiş olsa da, daha önce tokenleri kullanmak için protokolü onaylamış olan kullanıcılar hala risk altında.”
Multichain ayrıca V2 Bridge ve V3 Router üzerindeki tüm varlıkların güvenli olduğunu ve kullanıcıların zincirler arası işlemleri her zamanki gibi gerçekleştirebileceğini kaydetti. Protokol kullanıcılara, hatanın teknik ayrıntılarını sonraki bir blog gönderisinde yayınlayacağını söyledi. Blockchain güvenlik firması PeckShield, bir bilgisayar korsanının Multichain hatasını kullandıktan sonra çalınan fonları aktardığı adresi belirledi. Varlıklarına ilişkin izinleri iptal etmeyen kullanıcılardan yaklaşık 1,44 milyon dolar değerinde 455 ETH çekildi.
Kaç kullanıcının risk altında olduğu bilinmiyor
Şu anda kaç Multichain kullanıcısının risk altında olduğu saptanamadı. Multichain şu anda 9. en büyük DeFi protokolü. DeFi Llama‘ya göre, protokol şu anda 14 farklı blok zincirinde 8,15 milyar dolar değerinde varlığı yönetiyor. Geçtiğimiz hafta, Multichain ekibi, fonlarını çoğunlukla Fantom ağına yatıran kişiler nedeniyle günlük işlem hacminin, 500 milyon doları aştığını duyurmuştu. Yüksek günlük kullanımla birlikte, Multichain’in ağında izin onayları hala tehlikede. Milyonlarca dolar değerindeki varlıklar hala çalınma riski taşıyor.
Verim çiftçiliği protokolleri DeFi hacklerinin birincil hedefi, on-chain köprü istismarları giderek daha yaygın hale geliyor. Bu ağlar, diğer protokollerden daha fazla etkileşim ve sözleşme onayı gerektirdiği için, genellikle istismarlara karşı daha hassas. Geçen yıl, Poly Network‘ün on-chain köprüsü, siber saldırıyla 600 milyon doların üzerindeki varlıklarını kaybetmişti. Bilgisayar korsanı daha sonra çalınan fonları iade etse de olay, yeni ortaya çıkan teknolojinin potansiyel güvenlik zeminlerini etkiledi.
Multichain, etkilenen kullanıcıların, güvenliği ihlal edilmiş herhangi bir sözleşmeyi daha önce onaylamadıklarından emin olmak için onay bağlantısını kontrol edecek.