Nedir? Nasıl? Neden?

ABD’de yıllık enflasyon yüzde 8.2 olarak açıklandı

Sponsorlu İçerik

ABD enflasyon verileri beklenin biraz üzerinde yüzde 8.2 olarak açıklandı. Beklentiler yüzde 8.1 şeklindeydi. Eylül ayında ise aylık manşet enflasyon yüzde 0.4 oranında geldi.

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri an itibariyle açıklandı. Beklenen oynaklık kripto piyasasını da etkilerken, devam eden türbülans, Amerika Birleşik Devletleri Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun TÜFE rakamlarını açıklaması neden oldu.

En son TÜFE verilerine göre, ABD enflasyonu Eylül ayında aylık yüzde 0.4 artışla beklenenin üzerinde geldi. Beklenti, aylık seviyede yüze 0.2 şeklindeydi… Ağustos ayındaki bu artışın yanı sıra, yıllık okuma ise yüzde 8.2 olarak beklentinin üzerinde açıklandı. Beklenti yüzde 8.1’di. Enflasyon verileri açıklanmadan önce kripto piyasaları bugün kırmızı renge bürünmüştü. Bitcoin sabah saatlerinde 18.666 dolar seviyelerinde seyrediyordu. Bu bilgiye haberimizde yer vermiştik.

Bitcoin ve Ethereum’da düşüş

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin haberin yazıldığı saatte 18.339 dolar seviyesini gördü. Ethereum ise haberin yazıldığı saatte 1,217 dolar üzerinden işlem görüyor.

QCP Capital’a göre, enflasyon beklenenden daha yüksek geldiğinde, Bitcoin çıkışı açıklamayı takiben 30 dakika için tipik olarak ortalama yüzde 4 oranında düşüş kaydediyor. Bu açıklamayı, geçen ayki yüzde 5’lik düşüş ve bu yılın Nisan ayındaki %7’ye varan düşüşü içeren bilgiler takip ediyor. JPMorgan’dan Marko Kolanovic ise açıklamalarında, ileriye dönük olarak Fed, ECB ve Bank of England’dan 75 baz puanlık bir artış bekliyor. 

Bugünkü enflasyon raporu, faiz artırımı beklentilerini hafifletmek için hiçbir şey yapmayacak. IMF Başkanı Georgieva’nın açıklamasında küresel resesyon riskinin şu anda %25 düzeyinde olduğunu söylemesine dikkat çekildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu