Nedir? Nasıl? Neden?

Binance, BNB Chain’e zk teknolojisini entegre ediyor

Sponsorlu İçerik

Hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, birinci katmanı olan BNB Chain’de zero-knowledge (zk) olarak bilinen sıfır bilgi kanıtı desteğini açıkladı. “zkBNB” adı verilen bu teknoloji ile saniyelik işlemlerdeki ölçeklendirme metriklerinin geliştirileceği belirtildi.

Binance borsası, işlem sürelerini hızlandırmak ve BNB blok zinciri için ücretleri azaltmak için sıfır bilgi kanıtı (zk) diye tanımlanan teknolojiyi benimseyeceğini duyurdu. Katman1 zinciri olan BNB Chain’de gerçekleşecek yükseltme 2 Eylül’de devreye girerken, ana ağ (mainnet) başlangıç hedefi ise 2023 yılının öncesi olarak kaydedildi.

ZK adı verilen sıfır bilgi kanıtı teknolojisi, bilgilerin doğrulanması ve tüm ayrıntıların açıklanmasına gerek kalmadan, matematiksel kanıtlarla bilginin sunulması olarak biliniyor. BNB Chain’e entegre edilecek bu yeni teknolojinin BNB token’da saniyede 5.000 ile 10.000 geçişi işleyeceği kaydedildi.

Kullanıcı tabanı ve işlem hacmi açısından en büyük akıllı sözleşme zinciri olan BNB Chain’in, Ethereum’u bile geride bıraktığı iddia edildi.

“Uzun beklemeler ve tıkanıklar giderilecek”

İşlemlerde yaşanan uzun beklemeler ve tıkanıklıklar BNB Chain’in değindiği en büyük sorunlardandı. Yapılan açıklamada ise zkBNB’nin bekleme sürelerini ciddi bir şekilde azaltacağı ve böylece daha iyi çalışan uygulamaların müşterilere sunulacağı bildirildi.

“Daap işlemleri için daha fazla güvenlik sağlanacak”

Binance’ten Arnaud Bauer, yükseltmenin daap işlemleri için daha fazla güvenlik sağlayacağını ve zincirler arasında birlikte çalışabilirliği artıracağını, bu sayede daap’lerin kullanıcı tabanlarını genişletmesini sağlayacağını söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu