Nedir? Nasıl? Neden?

Blockchain.com ve Crypto.com’dan Rus adreslerine kısıtlama

Sponsorlu İçerik

Kripto finans şirketi Blockchain.com ve kripto para borsası Crypto.com, AB tarafından verilen yaptırımlar kapsamında Rusya bağlantılı hesapları kısıtlayacağını duyurdu.

Kripto finans şirketi Blockchain.com ve kripto borsası Crypto.com, Rusya bağlantılı adreslere kısıtlama uygulayacaklarını bildirdi. Dün, Blokchain.com tarafından kullanıcılara gönderilen e-postalarda, kısıtlamaların Avrupa Birliği tarafından yakın zamanda yayınlanan hükümet yaptırımlarının bir sonucu olduğu belirtildi. Ek olarak, kullanıcıların hesaplarındaki varlıkları çekmek için 27 Ekim tarihine kadar süre verildiği bunun ardından hesapların bloke edileceği de kaydedildi. Ödül tahakkukları ise zaten engellendi.

Ana neden AB yaptırımları

Crypto.com, AB düzenlemelerinden etkilenen kullanıcıların uygulamaya erişmesini zaten engellemişti. Kripto borsası bugün kullanıcılara gönderdikleri e-postalarda, para çekme işlemleriyle ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Kullanıcılar, bu bilgi eksikliği Crypto.com’dan para çekmenin bir seçenek olmadığı şeklinde yorumluyor. Borsa, kısıtlamaların yeni düzenlemelerin bir sonucu olduğunu söyledi.

Söz konusu hareket, NFT şirketi Dapper Labs’ın Rusya’ya hizmetlerini kısıtladığını açıklamasının ardından geldi. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.  CryptoKitties ve Flow blok zincirini yaratan şirket, eylemlerinin doğrudan AB yaptırımlarının bir sonucu olduğunu söyledi. Rusya bağlantılı adreslerin NFT’lerine erişemediklerini veya bunları aktaramadıkları kaydedildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu