Nedir? Nasıl? Neden?

Dapper Labs, Rusya’ya hizmetlerini kısıtladığını açıkladı

Sponsorlu İçerik

NFT güç merkezi Dapper Labs, AB’nin Rusya’ya yönelik getirdiği ek yaptırımlara atıfta bulunarak, Rusya bağlantılı NFT sahipleri için ödeme hizmetlerini kesti.

Dapper Labs tarafından Perşembe günkü bir blog yazısında Avrupa Birliği tarafından Rusya’ya gelen ek yaptırımları sebep olarak göstererek, Rusya ile bağlantısı olan NFT sahipleri için ödeme hizmetlerini kesti. NBA Top Shot gibi popüler NFT koleksiyonlarının arkasındaki şirket olan Dapper Labs, “Artık Rusya ile bağlantılı hesaplara kripto varlık cüzdanı, hesap veya saklama yasaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Dapper, gönderi de ödeme işlemcisinden alıntı yaparak, etkilenen kullanıcıların hala NFT’lerine bakabileceğini ancak fonları, hediye kripto para birimlerini ya da NFT’leri satmayacağı, satın alamayacağı belirtildi.

AB’den Rusya’ya yeni kripto yaptırımları geldi

Avrupa Birliği geçen haftanın başlarında kısıtlama tekliflerinin ardından Rus kripto cüzdanlarına, hesaplarına ve saklama sağlayıcılarına para transfer etme yasağını doğruladı. AB’nin daha önce Nisan ayında 10 bin avro sınırlayan Rus kripto cüzdan ödemelerine ilişkin sınırlamalarının sıkılaştırdı. Rus kullanıcılar, kripto fonları da dahil olmak üzere AB’ye veya AB’den herhangi bir fon aktaramayacak. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Ülkeye uygulanan yaptırımların 8. paketi kapsamında Avrupa Birliğinden yapılan resmi açıklamada, kripto paralarla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Kripto varlıkları üzerindeki mevcut yasaklar ek bir karar ile artırılmıştır. Buna göre Rusya merkezli tüm kripto varlık cüzdanları, hesapları ya da saklama hizmeti sağlayıcıları, cüzdanların içindeki meblağa bakılmaksızın yasaklanmıştır”

Kripto borsası OKX bu haftanın başlarında Rusya hizmetlerini kesse de, kısıtlamalar sıkılaştıkça daha fazla kripto ürününün bu kuralları takip etmesi muhtemel.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu