Nedir? Nasıl? Neden?

Elon Musk, Dorsey’den Twitter’daki sahte hesap bilgilerini talep etti

Sponsorlu İçerik

Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Twitter platformunu satın almasıyla başlayan yasal mücadeleye Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey‘de dahil oldu. Milyarder girişimci Musk, Twitter kurucu ortağı Dorsey’in mahkemeye katılarak, sahte hesaplarla ilgili bilgileri kendisine vermesini talep etti.

50 yaşındaki Amerikalı girişimci Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolarlık anlaşma ile satın alıp alamayacağını belirleyecek yasal bir mücadeleye girmişti. Twitter ve Musk arasında açılan karşılıklı açılan davalara Jack Dorsey’de dahil oldu.

Elon Musk’ın avukatları, Dorsey’in Twitter’ın sahte hesaplarıyla ilgili belgeleri paylaşmasını gerektiren bir mahkeme celbi yayınladıklarını gösteren mahkeme belgelerini sundular. Musk’ın avukatları, Twitter mücadelesinde önemli bir ölçüt olan “paraya çevrilebilir aktif kullanıcılar” yani mDAU ile ilgili belge veya iletişim talep etti.

Ne olmuştu?

Hatırlanacağı üzere Elon Musk, Nisan ayında Twitter’ı alım talebini SEC’ye resmen bildirmişti. Twitter yönetim kurulu ile anlaşmaya oturan Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşması Twitter’ın platformundaki aktif kullanıcıların bir ölçüsü olan mDAU kullanımı hakkında belgeler ve iletişimler istemesiyle sekteye uğradı. Musk, şirketin, düzenleyici dosyalarda sahte hesapların sayısını gizleyerek şirketin kendisini dolandırdığını iddia etti ve satın alma anlaşmasını feshetti.

Twitter, bu rakamları doğru bir şekilde belirttiğini ve birleşme anlaşması kapsamında Musk’a herhangi bir ek ayrıntı sağlamanın gerekli olmadığını söyledi. Tesla CEO’su manipülasyon yaptığı iddiası ile dava açan Twitter yönetimine karşı dava açtı. Bunu haberimizde vermiştik.

Dorsey desteklemişti

Jack Dorsey, Musk’ın Twitter’ı satın alma teklifini desteklemişti, iki dev isim şeffaflık ihtiyacı üzerinde anlaştılar ve kullanıcılara gördükleri içerik üzerinde daha fazla kontrol sağladılar.

Dorsey ayrıca Twitter’ın reklam modeli tarafından geride tutulduğuna inandığına dair tweet attı. Musk’a, Twitter’ın abonelik ücretlerine ve kullanıcılar arasında para transferleri gibi hizmetlere daha fazla güvenmesi gerektiğini söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu