Nedir? Nasıl? Neden?

Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’a dava açtı

Sponsorlu İçerik

Twitter, Tesla CEO’su Elon Musk’ın devralma teklifini kabul ettikten sonra alımın gerçekleşememesi nedeniyle Musk’a dava açmıştı. Elon Musk, Twitter platformuna karşı dava açtığını duyurdu.

Reuters haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre, Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ın 44 milyar dolarlık devralma işleminden vazgeçmesinin ardından Twitter’a karşı dava açtı. Hatırlanacağı üzere bu ayın başlarında Twitter yönetimi, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını spam ve bot hesapları öne sürerek fesheden Musk’a dava açmıştı. Bunu haberimizde vermiştik. Karşı dava açan 55 yaşındaki girişimci konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Dava ile ilgili belgeler mühürlenmiş olsa da, yeniden düzenlenmiş bir versiyonu yakında kamuoyuna açıklanabileceği konuşuluyor. Raporda, davanın, Musk’ın anlaşmadan çekilip çekilemeyeceğine karar vermek için 17 Ekim’de başlaması emredilen beş günlük bir duruşmadan birkaç saat önce yani Cuma günü açıldığı belirtildi.

Musk, 8 Temmuz tarihinde sosyal medya platformu ile yaşadığı sahte ve spam hesaplar konusundaki anlaşmazlığın ardından Twitter’ı satın alma anlaşmasını feshettiğini duyurmuştu. Yapılan bu hamle ile Twitter’ın hisselerinde düşüş görülmüştü. Twitter yönetimi adına yayınlanan bir mektupta, Elon Musk’ın anlaşmayı feshetme hamlesinin “geçersiz ve haksız” olduğu vurgulanmıştı. 66 sayfalık dava dosyasında, 55 yaşındaki girişimcinin şirketle devam eden ilişkisi detaylandırıldı:

“Birleşme anlaşmasının gerektirdiği gibi, piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine, Musk bunu Twitter’ın hissedarlarına kaydırmak istiyor. Bu, Musk’ın şirkette açıklanmayan bir hisseyi biriktirmeye başladığı ve gerekli bildirimde bulunmadan pozisyonunu büyütmeye devam ettiği bu yılın başlarından bu yana Twitter’a ve hissedarlarına karşı uyguladığı taktiklerle uyumlu.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu