Nedir? Nasıl? Neden?

Twitter yönetimi, Elon Musk’a resmen dava açtı

Sponsorlu İçerik

Twitter yönetimi, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını spam ve bot hesapları öne sürerek fesheden Tesla CEO’su Elon Musk’a dava açtı.

Geçtiğimiz Salı günü kamuoyuyla paylaşılan mahkeme belgelerine göre Twitter yönetimi, Elon Musk’a 44 milyar dolarlık anlaşmayı sağlamadığı gerekçesiyle dava açtı. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, sosyal medya platformunda bot ve spam hesaplarla ilgili endişesini dile getirerek anlaşmadan çekildiğini duyurmuştu. Bunu haberimizde vermiştik. Twitter yönetimi, ABD’nin Delaware eyaletinde açılan davaya hazırlık olarak Watchell, Lipton, Rosen & Katz LLP‘yi işe aldı.

Dava ile ilgili, “Twitter’ı oyuna sokmak için halka açık bir gösteri düzenleyen ve satıcı dostu bir birleşme anlaşması öneren ve daha sonra imzalayan Musk, görünüşe göre Delaware sözleşme yasasına tabi olan diğer tüm tarafların aksine, fikrini değiştirmek, şirketi çöpe atmak, faaliyetlerini bozmak, hissedar değerini yok etmek ve uzaklaşmak için özgür olduğuna inanıyor” denildi.

Dosyalamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Twitter, davalıların birleşme anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini belirli bir şekilde yerine getirme ve Twitter hissedarları için Musk’ın pazarlığından faydalanmalarını sağlama hakkına sahiptir. Musk ve varlıkları, birkaç kişiyi tatmin etmeye yönelik çalışma yükümlülüklerine uymaları için daha fazla ihlalden men edilmelidir. Kapanış koşulları ve bu koşulların yerine getirilmesi üzerine kapatılması emredildi.”

Musk’ın feshetme hamlesi “haksız ve geçersiz”

Dün Twitter yönetimi adına yayınlanan bir mektupta, Elon Musk’ın anlaşmayı feshetme hamlesinin “geçersiz ve haksız” olduğu vurgulandı. 66 sayfalık dava dosyasında, 55 yaşındaki girişimcinin şirketle devam eden ilişkisi detaylandırıldı:

“Birleşme anlaşmasının gerektirdiği gibi, piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine, Musk bunu Twitter’ın hissedarlarına kaydırmak istiyor. Bu, Musk’ın şirkette açıklanmayan bir hisseyi biriktirmeye başladığı ve gerekli bildirimde bulunmadan pozisyonunu büyütmeye devam ettiği bu yılın başlarından bu yana Twitter’a ve hissedarlarına karşı uyguladığı taktiklerle uyumlu.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu