ManşetNedir? Nasıl? Neden?

FCA, Uyarı Listesine 9 Şirket Ekledi

Sponsorlu İçerik

İngiltere‘nin Finansal Davranış Otoritesi (FCA) 9 yeni kripto para ve finansal şirketi uyarı listesine ekledi. İngiltere düzenleyici organı daha önce de yetkisiz hizmetler sundukları için BitMEX ve Kraken‘e karşı bir uyarı yayınlamıştı.

Finansal Davranış Otoritesi (FCA), uyarı listesine, Olympus Global, STS Royals, Bitcoin Evolution, Walker Bryan, Credit Union Fund, My Safe Market, Carter FS ve Standard Bit Options şirketlerini ekledi.

FCA ayrıca, düzenlenmiş Ignis Markets platformunun klonu hakkında da uyarı yayınladı.

Finansal Davranış Otoritesi (FCA):

”Bu firmanın, iznimiz olmadan İngiltere’de finansal hizmetler veya ürünler sunduğuna inanıyoruz. Dolandırıcıların yetkilendirdiğimiz firmaların ayrıntılarını, insanları gerçek ve yetkili bir firma için çalıştıklarına ikna etmek için kullanıyorlar. Buna “klon şirketi” diyoruz ve dolandırıcılar genellikle bu taktiği insanlarla iletişim kurarken kullanıyorlar. Dikkatli olmalısınız! Orijinal firmanın adını, yetkili firmaya verdiğimiz firma referans numarasını (FRN) veya diğer detayları kullanabilirler.”

Rapor, kara listedeki kripto para şirketlerinin, özellikle tek bir platformla, 200x’e kadar kaldıraçlı ticaret hizmetleri sunmakla gerçekçi olmayan yatırım hizmetleri verdiğini iddia ediyor.

Ayın başlarında FCA, İngiltere‘deki 2 kripto para borsası Kraken ve BitMEX‘e karşı da bir uyarı yapmıştı.

FCA borsalara karşı yaptığı açıklamada:

“İngiltere’de finansal hizmetler veya ürünler sunan, tanıtan veya satan hemen hemen tüm firma ve kişilerin bizim tarafımızdan yetkilendirilmesi gerekiyor. Ancak, bazı firmalar bizim iznimiz olmadan hareket ediyor ve bazıları bilerek yatırım dolandırıcılığı yapıyor. Bu firmaların, iznimiz olmadan İngiltere’de finansal hizmetler veya ürünler sunduğuna inanıyoruz.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu