Nedir? Nasıl? Neden?

Hırvat Postası’nın Kripto Para Hizmeti İlgi Görmeye Başladı

Sponsorlu İçerik

Aralık ayında Hırvat Postası kendi kripto para hizmetini başlattığını bildirdi. Turist dostu Zadar şehrinde bir pilot çalışmadan sonra, program 11 Aralık’tan başlayarak ülke çapında 55 postane şubesine genişletildi. Şu anda Hırvat Postası yaklaşık iki aydır hizmetlerinin nereye geldiğine dair bir güncelleme paylaştı. Hizmetin yerel kullanıcıları arttı ve ticareti yapılan en popüler kripto paraları açıkladı.

Yerli Halk ve Turistler Şimdi Değişim Hizmetini Kullanıyor

Hırvat Postası‘nın kripto para hizmeti, kullanıcıların ülke genelindeki 55 postane şubesinde Hırvat kunası ile kripto para değişimi yapmalarına izin veriyor. Desteklenen kripto para birimleri Bitcoin, Ethereum, XRP, XLM ve EOS‘dur.

Hırvatistan Cumhuriyeti’nin en büyük posta sağlayıcısı olan Hırvat Postası‘na göre:

“Turizm merkezi Zadar’da pilot demesi sırasında çoğunlukla yabancılar tarafından kullanıldı. Ancak, Aralık ayında eyalet genelindeki lansmanından bu yana yerliler arasında giderek daha popüler hale geldi.”

Aralık ayındaki ilk duyuru, kripto paralarını yerel para birimlerine kolayca dönüştürmek isteyen turistlerin seyahat ederken yararlanabileceği bu kolaylığı işaret etti. Son yıllarda, sık sık dijital paraları ulusal para birimine çevirebilecekleri yerlere seyahat etmeyi planlayan kripto para kullanıcılarının sayısında da bir artış oldu.

Program sadece turistlerle değil yerel kullanıcılarla da daha popüler hale geldi.

Hırvat Postası:

“Hizmetin hacimlerinden çok memnunuz. Tabii ki, turizm sezonu başladığında çok daha yüksek miktarlarda kripto para değişimi bekliyoruz.”

Şimdiye kadar en yaygın olarak değiştirilen para birimleri BTC, ETH ve XRP. Web sitesindeki kripto para hesaplama aracı yakında bir satın alma seçeneğinin geleceğini duyurdu.

Hırvat Kunası için En Popüler Kripto Paralar

En popüler kripto paralarla ilgili olarak, Hırvat Postası şunları söyledi:

“Değiş tokuş edilen en popüler kripto paralar, beklendiği gibi Bitcoin ve ardından Ethereum. Ripple da oldukça popüler. EOS ve Stellar Lumens de kabul ediliyor, ancak yaygın olarak tanınmıyor ve kullanılmıyor. Hizmet oldukça yeni, Aralık ayında kullanıma sunuldu, bu nedenle tekrar eden çok müşterimiz yok ve insanların bu hizmeti kullanma biçiminde herhangi bir kural görmüyoruz. Ancak, ülkenin bir kısmına bağlı olarak, yerleşik ve yerleşik olmayan müşteriler arasında bir fark görüyoruz. ”

Hırvat Postası’na ek olarak, benzer hizmetler Liechtenstein ve Avusturya‘daki postaneler tarafından da sunuluyor. Hırvatistan’da yaşayanlar veya turistler Bitcoin Cash (BCH) satın almak veya satmak isterse, bunu yerel peer-to-peer ticaret platformunda çeşitli ödeme yöntemleri aracılığıyla yapabilirler.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu