ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Merkez Bankasından kripto para yasağı

Sponsorlu İçerik

16 Nisan 2021 cuma günü yayınlanan resmi gazetede Merkez Bankası kripto paraların ödemede kullanılmasının yasaklandığına dair yönetmelik kararı açıkladı.

Yapılan açıklamada: Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz. Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz. Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz. Ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez. ifadelerine yer verdi.

Kripto paraların son dönemlerdeki popilerliğinin artması ve yaşanılacak herhangi bir maduriyetin karşısında koruyucu bir mekanizmanın olmaması. Kripto para varlıklarının bir kaynağa dayalı olmaması kararın alınmasında etkili oldu. Bugün yaptığımız bir diğer haberimizde dünya genelinde büyük şirketlerin birer birer Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladığını duyurmuştuk. En son bu yeniliğe katılan AXA İsviçre sigortaydı. Bu şirketlerin en büyük ve en popileri Tesla‘ydı. Merkez Bankasının bu yönetmeliğiyle Türkiye’de kripto parayla ödemenin yolu kapanmış oldu.

Kripto varlıkların ödemelerde kullanılmamasına dair yönetmelik 30/4/2021 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu