Nedir? Nasıl? Neden?

Musk, SEC’e yaptığı bildirimde Twitter yönetimini suçladı

Sponsorlu İçerik

Tesla CEO’su Elon Musk, bugün SEC’ Twitter alım süreciyle ilgili geri bildirimde bulundu. Musk, Twitter yönetimini bot hesaplar konusunda bilgi saklamak ve bilgi alma haklarını ihlal etmekte suçlarken, satın alma anlaşmasını feshetme hakkını saklı tuttuğunu kaydetti.

Elon Musk, bugün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter alımıyla ilgili çekinceleri detaylandırdı. 50 yaşındaki girişimci SEC’ yaptığı bildirimde şu ifadelere yer verdi:

“Twitter’ın daha fazla bilgi vermeyi reddetmesi, satın alma süreci sözleşmesinin ihlalidir. Twitter’ın bu şekildeki politikası onların bilgi alma haklarını da ihlal etmektedir. Bu durumun devam etmesi halinde sözleşmeyi feshetme hakkımı saklı tutarım.”

Söz konusu raporda, Musk’ı temsil eden avukatlar, Twitter’ın birleşme anlaşması tarafından belirlenen gereklilikleri karşılamadığını belirtti. Hukuk ekibi mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Twitter’ın, yazılı materyaller veya sözlü açıklamalar yoluyla, şirketin kendi test metodolojileriyle ilgili ek ayrıntıları sağlama konusundaki son teklifi, Bay Musk’ın veri taleplerini reddetmekle eşdeğerdir. Twitter’ın bunu başka türlü tanımlama çabası, yalnızca konuyu karartmak ve karıştırmak için bir girişimdir.”

“Musk verilere sahip olma hakkına sahiptir”

SEC’e gönderilen geri bildirim mektubu şu şekilde devam etti:

“Twitter’ın müstakbel sahibi olarak Bay Musk, açıkça istenen verilere sahip olma hakkına sahiptir. Bu, Twitter’ın işletmesini mülkiyetine geçirmeye hazırlanmasını sağlamak içindir. Ayrıca, işlem finansmanını kolaylaştırmak için. Her ikisini de yapabilmek için Twitter’ın iş modelinin özünü, yani aktif kullanıcı tabanını tam ve doğru bir şekilde anlaması gerekir.”

Twitter hissedarları Musk’a dava açtı

Hatırlanacağı üzere Twitter hissedarları geçtiğimiz günlere Elon Musk’ı bazı ihlaller yapmakla suçladı. Bot/spam hesap bilgilerinin talep edilmesinin Musk’ın bazı manipülasyonlar için öne sürdüğü bir sebep olduğunu iddia ederek Tesla CEO’suna dava açtı.

Ünlü iş adamı Twitter için hisse başına 54 dolar teklif yapmıştı ancak satın alma sürecinin uzamasının ardından Twitter hisselerinde önemli bir düşüş meydana geldi. Hisse fiyatı 35 doların altına düştü. Cuma akşamını 40 dolardan kapatan Twitter hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde 38 doların altına düştü.

Musk’ın e-postası medyaya sızdı

 Tesla CEO’su Musk‘ın şirket içi gönderdiği e-posta ortaya çıktı. Musk, medyaya sızan e-postasında ekonomi için “çok kötü hislerinin” olduğunu ve çalışan sayısında %10’luk bir azaltmaya gitmeleri gerektiğini belirtti. 50 yaşındaki girişimcinin mail konusuna “Dünya çapında işe alımları durduruyoruz” yazması dikkat çekti. Bunu haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu