ManşetNedir? Nasıl? Neden?

PayPal CTO’su: Kriptoların ödemelerde kullanılması gerekli

Sponsorlu İçerik

PayPal CTO’su Sri Shivananda, kripto paraların kitlesel benimsenmesi açısından hala uzun bir yolu katetmesi gerektiğine inanıyor. Hindistan’ın kripto para yasağını kaldırılmasının, çoğu tüketicinin bunları gerçek ödemeler için geçerli para birimleri yerine varlık olarak gördüğünü belirtti.

Dünyanın en büyük çevrimiçi ödeme şirketlerinden biri olan PayPal’ın CTO’su Sri Shivananda, yakın zamanda Economic Times Global Business Summit’te konuştu. Diğer finansal konuların yanı sıra, kripto para birimlerinin durumu hakkında görüşlerini de paylaştı.

Shivananda‘ya göre, insanların varlık değerlerine odaklanmak yerine ödemeler için dijital varlıkları kullanmaya başlaması gerekiyor.

Sri Shivananda:

”Çoğu durumda, kripto para birimleri bir para biriminden çok bir varlık oyunu haline geldi. Anlaşılması gereken en önemli şey, işin her zaman müşteriyi takip etmesi. Kullanıcılar kripto para birimlerinden yararlanabileceklerini görürlerse, diğer her şey otomatik olarak gerçekleşecek.” 

Ayrıca, para birimlerinin dijitalleşmesinin, İnternet’in sürekli büyümesiyle beraber sadece bir zaman meselesi olduğunu da belirtti. Tüketiciler, tüccarlar, düzenleyiciler, hükümetler ve fintech şirketleri de dahil olmak üzere tüm katılımcılar, yararlarını ve ihtiyaç durumlarını anladıklarında, dijital varlıkların hayati bir rol oynayacağını söyledi.

Paypal CTO‘su ayrıca kendi ülkesi Hindistan‘dan gelen en son kripto paralar ile ilgili haberlerden de bahsetti. Hindistan Yüksek Mahkemesi Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) dijital varlık ticareti konusundaki iki yıllık yasağını kaldırdı. PayPal CTO‘su bunun doğru yönde atılmış bir adım olduğuna inanıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu