Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Ross Ulbricht İçin 250.000 İmza!

Sponsorlu İçerik

ABD Başkanı Donald Trump’a Ross William Ulbricht’in cezasını değiştirmek için yapılan itiraz dilekçesi 250.000’den fazla imza topladı. Change.org dilekçesi Temmuz 2018’de başlatıldı ve ilk üç gün boyunca 6.200 imza toplandı.

Ross herhangi bir şiddet içeren suçtan mahkum olmadı ve hala şartlı tahliye olasılığı olmadan çifte ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya. Ancak insanlar mahkemenin emrine karşı savaşmaya devam ediyor. Çünkü 250.000‘den fazla kişi Ross‘u hapisten çıkarmak için dilekçeyi imzaladı. Ross, kara para aklama, bilgisayar korsanlığı, sahte kimlik belgeleri ile komplo yapmaktan suçlu bulundu. Mayıs 2015‘te hapis cezasına çarptırıldı. Ross William Ulbricht’in 2017’de ABD mahkemesine sunduğu temyiz başvurusu başarısız oldu.

Ross William Ulbricht, gizli bir şekilde hizmet veren kullanıcıların anonim olarak bir şeyler satın almalarını ve satmalarını sağlayan Silk Road isimli web sitesinin sahibi. Web sitesinde ödeme şekli olarak çeşitli kripto paralar yer alıyor. FBI Ekim 2013’te web sitesini ele geçirdi ve Ross’u tutukladı. Ancak Silk Road web sitesi farklı sürümleri, Ross’un takma ismi Dread Pirate Roberts ismiyle çalışmaya devam ediyor. Daha önce, Bitcoin savunucusu ve başarılı yatırımcı Tim Draper, Ross’un cezaevinden tahliye edilmesini istedi ve onun gibi daha fazla girişimciye ihtiyacımız olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu