Nedir? Nasıl? Neden?

Solana tabanlı Mango Markets hack’lendi

Sponsorlu İçerik

Solana blok zinciri üzerine inşa edilen DeFi platformu Mango hack’lendi. 100 milyon dolardan fazla fon çalındığı kaydedildi.

Son dönemlerde giderek artan hack olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kripto para piyasasındaki ayı dönemine rağmen siber saldırılar devam ediyor. DeFi protokollerinin hedeflendiği saldırılarda Mango Markets son durak oldu.

Solana tabanlı platform, bilgisayar korsanlarının teminat sisteminde bulduğu açıktan faydalanarak, zaten olan teminatları büyük ölçüde artırıp kredi çekmesiyle soyuldu. Teminatları kısa süreli de olsa göstermeyi başaran saldırganlar Mango Hazinesi’nden 100 milyon dolardan fazla fon çalmayı başardı.

Hacker’a mesaj yolladı

Mango Markets’ın kurucu ortağı Daffy Durairaj, hack’in ardından hacker’a mesaj yollayarak ödül teklifinde bulundu ve aynı zamanda topluluğu da seslendi:

“Yaptıklarından ceza almayacaksın. Zaten büyük bir kâr elde ettin. Mango DAO olarak fonların bir bölümünü kurtardık ve bunları yeniden inşa kapsamında kullanacağız”

Hacker 70 milyon dolar talep etti

Ödül mesajlarına sessiz kalamayan hacker, yönetişim oylaması sundu. MSOL, SOL ile MNGO token’ları, belli bir USDC ödemesi karşılığında geri vereceğini belirtti. Saldırgan, Mango yetkililerinden toplamda 70 milyon dolar talep ediyor.

TempleDAO hack’lendi: 1.830 adet Ethereum çalındı

Dün staking yolu ile sürdürülebilir gelir sağladığı kaydedilen TempleDAO platformu, staking kasalarına yönelik gerçekleştirilen siber saldırıdan etkilendi. Saldırıda 2.3 milyon dolar değerinde 1.830 adet Ethereum çalındı. Bir TempleDAO katılımcısı, projenin Discord kanalında, 100 milyon doların üzerinde stabil coin’lere sahip CORE kasalarının bu durumdan etkilenmediğini ve hacker’ın daha fazla zarar veremeyeceğini açıkladı. Ek olarak, “Etkilenen tüm kullanıcılar için düzeltmeler yapılacak” diye yazdı. Etherscan verileri, kripto paraların projenin STAX stake kasasından çalındığını ortaya koydu. Bu bilgilere haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu