Ethereum Haberleri

TempleDAO hack’lendi: 1.830 adet Ethereum çalındı

Sponsorlu İçerik

Staking yolu ile sürdürülebilir gelir sağlayan TempleDAO platformu hack’lendi. 2.5 milyon dolar değerinde kripto para birimi çalındı. Yapılan açıklamada, etkilenen kullanıcılar için düzeltmeler yapılacağı belirtildi.

Etherscan verilerine göre, staking yolu ile sürdürülebilir gelir sağladığı kaydedilen TempleDAO platformu, bugün staking kasalarına yönelik gerçekleştirilen siber saldırıdan etkilendi. Saldırıda 2.3 milyon dolar değerinde 1.830 adet Ethereum çalındı. Bir TempleDAO katılımcısı, projenin Discord kanalında, 100 milyon doların üzerinde stabil coin’lere sahip CORE kasalarının bu durumdan etkilenmediğini ve hacker’ın daha fazla zarar veremeyeceğini açıkladı. Ek olarak, “Etkilenen tüm kullanıcılar için düzeltmeler yapılacak” diye yazdı. Etherscan verileri, kripto paraların projenin STAX stake kasasından çalındığını ortaya koydu.

TempleDAO Discord’da yapılan bir duyuruya göre, geri çekilme “tam olarak 1.418.303 TEMPLE ve 1.362.438 FRAX”tı…

Temple token’ları STAX almak için satıldı

TEMPLE token’larının FRAX stablecoin’leri için satıldığı bildirilirken, istismarı gerçekleştiren cüzdan adresine ilk fonları sağlayan adresin Binance hesabına bağlandığı kaydedildi. Hesap, istismar gerçekleşmeden bir saat önce 1.1 ETH almış.

Akıllı sözleşmelere yönelik saldırı

Akıllı sözleşmeler ve zincirler arası köprülerdeki güvenlik açıkları, geçen yıldan bu yana birden fazla kod istismarı için endişe kaynağı oldu. Kısa süre önce bir hacker WAN platformun çapraz zincir köprüsünden 2 milyon dolar çaldı.

Blockchain güvenlik firması Paladin konuyla ilgili attığı tweet’te TempleDAO hack’inin köprüyle ilgili değil de akıllı sözleşmelere yönelik olduğunu kaydetti. Söz konusu istismarın eski bir sözleşmeden stake edilen token’ları taşımasına izin veren “birkaç hatalı uygulama” nedeniyle gerçekleştiği bildirildi.

Paladin , istismarın “bir süre içinde ölçekteki en önemsiz istismarlardan biri” olduğunu açıklarken, TempleDAO token’ı %20 oranında düştü.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu