ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Thodex soruşturmasında 62 kişi gözaltına alındı

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Thodex hakkında her gün yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Hükümet kanadından borsa kurucusu ile ilgili açıklamalar gelirken, soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 78 kişiden 62’si yakalandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 8 ilde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 62’sini yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

Firari 16 zanlının da yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Dün başlayan operasyonla ilgili gizlilik kararı verilmiş ve şirketin hesaplarına bloke konmuştu. İstanbul Emniyeti, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yurt dışına çıkış yaptığını açıklarken; Özer, yurt dışına yatırımcı görüşmeleri için gittiğini ve geri döneceğini söylemişti.

Yurt dışına kaçtığı belirtilen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Uluslararası Polis Teşkilatı (NTERPOL) tarafından kırmızı bülten çıkarılması için girişimde bulunulduğu bildirildi.

Soylu: Özer’i tanımıyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer ile çekilen fotoğrafına ilişkin paylaşımda bulundu.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlgili şahıs Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadesini kullandı.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu