Kripto Para RehberiManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

Uyulması Gereken Kripto Trade Kuralları!

Sponsorlu İçerik

İlk bakışta, kripto trade işlemleri basit gelir. Kripto paralar satın alırsınız, değerinin artmasını beklersiniz ve sonra kar elde edersiniz. Oldukça mantıklı bir tablo. Ama ne yazık ki, işler bu kadar basit değil.

Kripto para ticareti gerçekten zordur. Kriptonun nasıl değer kazandığı ve hangi CFD ticaret platformunun kullanılacağı gibi birçok şey hakkında çok şey bilmeniz gerekiyor.

Yeni başlayanlar kripto para ticareti yaparken büyük hatalar yaparlar. O hatalardan uzak durabilmek için onların hangi hatalar olduğunu bilmelisiniz. Aşağıda belirtilen kripto trade işlem kuralları daha başarılı olmanıza yardımcı olabilir.

Kaybetmeyi Göze Aldığınız Tutarlarla Başlayın

Ocak 2018 kripto çöküşü bize hobi yatırımcılarının başlarının ne kadar kolay yakılabileceğini gösterdi. Bunu akılda tutarak, sadece kaybedildiğinde üzülmeyeceğiniz fonlarla yatırım yapmak gerçekten önemli. Sektörde ne olduğunu, başınıza ne geleceğini asla bilemezsiniz. Satın alınan kriptonun değeri düşerse, uzun bir süre o fonlara bağlı kalmak zorunda kalabilirsiniz.

Kripto trade işlemleri için kullandığınız paranın bir süre için işlemlerinizde sıkışabileceğini unutmayın. Bu yüzden sadece buna yönelik parayla yatırım yapmalısınız. Sadece insanların kripto piyasalarının artacağını söylediği için kredi kullanmayın. Bu çok büyük bir hata olur!

Kaybedilmeyi göze aldığınız parayla yatırım yaptığınızda, akıllı işlemler yapmak çok daha kolaydır. Kredi kartlarından, kredilerle veya senet, borç ile para yatırdığınızda soğuk kanlı kalamazsınız. Bu sizi felakete sürükler.

Bitcoin Kriptonun Merkezi

Altcoinlerin çoğu Bitcoin‘e yakından bağlı. Fiyatı düştüğünde Altcoinler de aynı şeyi yapar. İnsanlar paniğe kapılırsa ve ticaretlerinden çıkmak isterse işler daha da kötüleşir. Bitcoin fiyatı yükseldiğinde, bazı Altcoinler de yükselir. Bazıları Bitcoin‘den daha iyi veya daha kötü hareket gösterebilir.

Altcoinler‘e para yatırmak gerçekten çok cazip gelebilir ama Bitcoin‘i asla unutmamak gerek. Bunun nedeni BTC‘nin çok daha istikrarlı olması. Bu yüzden yatırım bütçenizin bir kısmını Bitcoin‘e koyabilirsiniz. Özellikle yeni başlayan bir yatırımcı olarak bunun sağladığı istikrara ihtiyacınız olacaktır.

Yatırımlarızı Çeşitlendirin

Başlıkta ima edildiği gibi, çeşitlendirme kripto para yatırımının büyük bir parçasıdır. Bunun nedeni, bir kripto para birimine yatırım yaptığınızda, bu yatırımın büyük bir kısmının kaybetme riskine sahip olmasıdır. Bunu göz önünde bulundurarak, her zaman birkaç kripto para birimine fonunuzu bölerek koyabilirsiniz. Bunu yaparak, pazarın zor dönemlerden geçme durumunda kendinizi korumayı başarmış olursunuz.

Kripto büyümesini güvenli bir şekilde yakalamanın en iyi yollarından biri çeşitlendirmekdir. Bu, birçok koinden büyümeyi yakalamanızı sağlar. Aynı zamanda, Bitcoin‘den birkaç kat daha fazla büyüyen bir altcoin bulabileceğinizi de asla bilemezsiniz. Bir çok altcoin, Bitcoin‘den çok daha fazla büyüme gösterdi. Kim bilir belki çeşitlendirme yaparak onlardan birine denk gelebilirsiniz.

Açgözlü Olmayın!

Kâr alındığı sürece paranız asla kaybolmaz. Koin büyümeye başladığında, açgözlülük sizi cezbeder. Diyelim ki bir koinin değeri yüzde 30 büyüyor. Kârı alarak hesabınıza garantili bir miktar para ekleyebilirsiniz. Bu, yüzde 40 bir hedefiniz olduğunda bile çalışan bir sistem.

Kârınıza daha fazla para eklemek için çok uzun süre beklemek, kripto ticaretinde büyük bir hatadır. Değer belirli bir noktaya ulaşıncaya kadar beklemek, ekstra bir şey olmadan hatta elinizdekileri de yitirme ile sonuçlanabilir. Piyasanın ne zaman düşeceğini asla bilemezsiniz. Karınızı alın ve bunu bir alışkanlık haline getirin. Ardından, gerçekten iyi yeniden giriş noktaları bulmak için keşfetmeye odaklanın. Bu, kârınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.

Körü Körüne Yatırım Yapmayın

Kripto piyasası sizden yararlanmak isteyen insanlarla dolu. Gerçek olamayacak kadar harika görünen bir anlaşma sizi cezbedebilir. Hayatta her zaman olduğu gibi, bir şey gerçek olamayacak kadar büyük göründüğünde, bir scam’a denk gelmiş olmanız büyük bir olasılıktır.

Kripto para yatırımlarında çok iyi olduklarını kanıtlamayan insanlar tarafından sunulan tavsiyeye körü körüne güvenmeyin. Çok iyi olduğunu kanıtlayan birine denk geldiğiniz zaman bile, tüm yumurtalarınızı asla aynı sepete koymayın. Yatırımınızı çeşitlendirmeyi ve para yatırmak istediğiniz kripto para birimi hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi araştırmayı unutmayın. Vaatler sadece sizi yakar.

Uzun Vade Koşuya Odaklanın

Son olarak, kripto para yatırımlarının hızlı olmadığını unutmayın. Çok uzun süre içinde olmanız gerekiyor. Ne yazık ki, birçok yatırımcı gerçekten çok kısa bir zaman diliminde bir vurgun yapmayı bekliyor. Kripto para yatırımları bu şekilde çalışmaz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu