ManşetNedir? Nasıl? Neden?

YouTube, Kripto Para Kanallarına Saldırmaya Devam Ediyor

Sponsorlu İçerik

Video paylaşım platformu YouTube, platformundaki kripto para YouTuber‘larını tekrar hedef aldı. YouTube, bir kez daha önceden haber vermeksizin iki kripto para kanalını platformdan aniden kaldırdı. YouTube, geçtiğimiz yılın son aylarında, kripto para analiziyle ilgili birkaç videoyu ve kanalı herhangi bir neden olmadan kaldırmıştı.

YouTube, dünyanın en büyük merkezi video paylaşım platformu ve birçok içerik oluşturucu geçimlerini platform üzerinden sağlıyor. YouTube, bir süredir kripto paralarla ilgili içerikleri sürekli sansürlüyor. Yakın zamanda yapılan bir saldırıda YouTube, Doopiecash ve Crypto Crow adlı iki kripto para kanalını askıya aldı. Platform diğer kripto para kanallarına da uyarılar gönderdi. Crypto Crow operatörü Jasonappleton, YouTube‘un kanalını sansürlediğini Twitter yoluyla paylaştı. Ayrıca, kanalının herhangi bir uyarı yapılmadan askıya aldığını açıkladı.

YouTube, Kripto Paralarla İlgili İçerikleri Sansürlemeye Devam Ediyor

YouTube, platformunda kripto paralarla ilgili kanalları ilk kez askıya almadı. Bu süregelen bir konuydu ve YouTube düzeltici önlemleri tanımayı başaramadı. Bu içerik oluşturucuları YouTube‘un tüm yönergelerini izlediklerini ve her şeyi onlara göre yaptığını iddia ettiklerinden, kripto para YouTuber‘larına karşı sansürün nedeni anlaşılamıyor.

Daha önce, kripto para endüstrisinden birkaç kişi YouTube sansürüne karşı açıklamalar yaptı. Binance CEO’su Changpeng Zhao ve TRON kurucusu Justin Sun, YouTube‘un acımasız sansürünün ortasında merkezi olmayan video paylaşım platformlarına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Şu anda, YouTube‘un platformunu kripto paralarla ilgili içerik yaratıcılarından temizlemeyi düşündüğü anlaşılıyor. YouTube, sahte haber ve diğer zararlı içerik yayan kanalları kaldırmak yerine kripto para ile ilgili içerikleri kaldırmaya karar verdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu