Nedir? Nasıl? Neden?

Ripple davasında gelişme: Hinman kararı açıklandı

Sponsorlu İçerik

Çok tartışmalı olan Ripple davasında mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski yöneticisi William Hinman’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalara yapılan itirazı reddetti.

Yatırımcıların ilgiyle yakından takip ettiği SEC ve Ripple davasında önemli bir gelişme yaşandı. Yargıç Sarah Netburn, SEC’in eski yöneticisi William Hinman’a dair belgeleri gizli tutma talebini reddetti. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, söz konusu belgelerin avukat-müvekkil gizliliği kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Bilindiği üzere William Hinman’a ait bilgiler dava için büyük önem taşıyor. Hinman’ın geçmişte Ethereum hakkında geçmişte yaptığı bir konuşma, Ripple’ın savunmasında önemli bir kilometre taşı niteliğinde.

Hatırlanacağı üzere eski SEC yöneticisi Hinman, 2018 yılında yaptığı bir konuşmada Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığını belirtmişti. Ripple tarafı ise kripto para birimi XRP’nin bazı yönlerden ETH ile ciddi benzerlikler taşıdığını söyleyerek, XRP’nin menkul kıymet olmaması gerektiğini savunarak kurumda yapılan hazırlık ve konuşmalara ilişkin belgelerin mahkemeye sunulmasını talep etti.

SEC tarafı ise bu talebe itiraz ederek, Hinman’ın konuşmalarının avukat-müvekkil ve devlet kurumu gizliliği içinde olduğunu bu nedenle mahkemeye sunulmaması gerektiğini iddia etti.

Ripple şimdilik zafer kazandı

Hinman’a ait konuşmaların kararı haftalardır merakla bekleniyordu. Alınan bu kararla SEC’in mahkemeye temyiz başvurusunda bulunması bekleniyor. Ripple davasının yakın takipçisi ve XRP topluluğu üyesi avukat John Deaton, temyiz yargıcının, Netburn’un kararı doğrultusunda karar vereceğini düşünüyor. Öte yandan kripto araştırma şirketi Delphi Digital’in hukuk danışmanı Gabrial Shapiro, Netburn’un kararının “Ripple için büyük bir taktik zafer” olarak nitelendirdi.

Yargıç Netburn’un kararı merakla bekleniyor

Dava yargıcı Netburn, konu hakkındaki görüşlerini önceki duruşmalarda ifade ederek, Hinman dosyalarını mahkemeye sunmaya karar verdi. SEC tarafı ise beklenildiği üzere itiraz etme hakkını kullandı. Netburn, SEC’in Hinman dosyalarının gizli kalması talebini ve konuşmanın SEC üzerinde bağlayıcı olmadığı Hinman’ın kişisel görüşü olduğu görüşüne itiraz etmişti.

 Netburn, hem kişisel görüş hem de gizlilik talep etmenin mantıksız olduğunu söyleyerek SEC’i eleştirmişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu