Nedir? Nasıl? Neden?

Ripple davasında gelişme: mahkeme SEC’in önerisini reddetti

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasında iki yıldır devam eden davada SEC’in kasıtlı süreç ayrıcalığını (DPP) yeniden gözden geçirme önerisi mahkeme tarafından reddedildi.

Son 2 yıldır gündemde geniş yapan Ripple ve SEC’in yargı savaşında sular bir türlü durulmuyor. Dikkat çeken davada bugün yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme SEC’in kasıtlı süreç ayrıcalığını (DPP) yeniden gözden geçirme önerisini reddetti. Söz konusu gelişme Ripple için büyük bir kazanç olarak kabul edildi. Geçtiğimiz dönemde SEC, Ripple’ın lehine olabilecek belirli belgelere erişmesini önlemek için kasıtlı süreç ayrıcalığını kullanmaya çalışmıştı. İlk önerge reddedilirken, mahkeme SEC’in pozisyonunu netleştirmesini emretti. İlgili karar, Bill Hinman‘ın kripto para birimlerinin bir güvenlik olarak kabul edilmeyeceğinden bahsettiği konuşmasıyla ilgiliydi.

Yargıç Sarah Netburn, SEC’in mahkeme konuşmasıyla ilgili iki konuyu gözden kaçırdığını belirtti. Komisyon, Hinman’ın SEC’in Kurumsal Finansman Bölümü tarafından dijital varlık sunan düzenleme yaklaşımını iletmek için konuşmayı yaptığını iddia ediyor. 

Kararda, komisyonun iddiasının, konuşmanın onun kişisel görüşlerini yansıttığını iddia eden önceki konumlarıyla tutarsız olduğu da belirtildi.

Hakim, mahkemenin kararıyla bir anlaşmazlık olacağı için SEC’den konuyu tartışmamasını istedi. Ek olarak mahkeme, SEC’in Hinman’ın konuşmasının dijital teklifleri değerlendirmek için bir çerçeve sağlamayı amaçladığı görüşüne katılmadı. Kararda, SEC’in yapılan konuşmanın sorumluluğunu üstlenmeyi tamamen reddettiği gerçeğini en aza indirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Davayı başından beri takip ederek kamuoyunu bilgilendiren Avukat James K. Filan, kararın Ripple için çok büyük bir kazanç olduğunu iddia etti. SEC’in Yargıç Torres’in kararlarına yanıt vermek için 14 günü olduğunu söyledi.

SEC’in bazı belgeleri sansürlemesine izin verilecek

Mahkeme, SEC’in redaksiyon hareketlerini onayladığı için komisyon, davada küçük bir kazanç sağlamayı başardı. Mahkeme, komisyon ve düzenleyicinin dava kapsamında Ripple’a göstermesi gereken belirli belgelerde düzenleme önerisini onayladı.

Ripple, davada daha fazla gerçek ortaya çıkana kadar SEC’in karşı çıktığı ön kararla ilgili prosedürlere çalışmaya başladı. Mahkemenin ön kararla ilgili kararı Nisan ayı sonunda verilecek.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu