Nedir? Nasıl? Neden?

Ripple, SEC ile yargı mücadelesinde zaferini güvenceye aldı

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple şirketi arasında yıllardır devam eden yargı mücadelesinde, Ripple lehine bir karar daha verildi. Blok zinciri şirketi Ripple, Manhattan’daki ABD Bölge Mahkemesi Yargıcından SEC’in fintech belgelerini saklama girişimlerini reddeden olumlu bir karar aldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 2020 yılının Aralık ayında Ripple şirketine açılan “kayıt dışı menkul kıymet satışı” davası tüm aksiyonuyla devam ediyor. Taraflar arasında iyice çıkmaza dönen davada Ripple lehine bir puan daha kazanıldı.

Başından beri davanın takipçi olarak sosyal medyadan gelişmeleri paylaşan Ripple avukatı James K. Filan, Yargıç Analisa Torres‘ın SEC’in itirazlarını reddederek, komisyonu Ripple’ın talebine uymaya yönlendirdiğini açıkladı. Yargıcın kararıyla SEC, kurumsal finansman bölümünün eski direktörü Willam Hinman’ın Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) menkul kıymet olmadığını beyan ettiği 2018 tarihli konuşmasının taslakları ifşa edecek.

Hatırlanacağı üzere SEC’in Ripple aleyhindeki davası, şirketin yerel kripto para birimi XRP’nin menkul kıymet olarak kabul edilmesi gerektiği ve yatırımcılara satışının ABD menkul kıymetler düzenlemelerini ihlal ettiği iddiaları üzerine açılmıştı. SEC’in duruşunun aksine Ripple, yatırımcılara haklar verecek bir yatırım sözleşmesi olmadığı için XRP’nin menkul kıymet olarak kabul edilemeyeceğini savunuyor.

Hinman’ın 15 Haziran 2018 tarihli konuşmasında Ethereum’un “bir menkul kıymet olmadığını çünkü ‘bağış toplamasını’ bir kenara bırakırsak ‘yeterince merkezi olmayan’ hale geldiğini” ifade etmesi davayı ani bir şekilde Ripple lehine çevirdi.

Ripple yatırımcılarının umutları arttı

Bu ayın başlarında SEC ve Ripple hızlı karar talebinde bulunması, yatırımcıların Ripple yasal sorununun yakında sona erebileceği ve XRP fiyatını artabileceğine dair umutlarını artırdı. Bununla birlikte, Ripple daha sonra federal bir mahkemede yargılanmadan önce davanın reddini isteyen bir dava açtı.

CoinMarketCap verilerine göre, XRP haberin yazıldığı saatte 0,4757 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte varlık yüzde 1,55 oranında düşüş yaşadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu