Nedir? Nasıl? Neden?

Ripple yetkilisinden açıklama: dava 2023’te bitebilir

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki davanın zaman çizelgesinin özetlenmesi ile davanın 2023’te bitebileceği kaydedildi.

SEC ve Ripple arasındaki yargı mücadelesinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Davada SEC ve Ripple tarafları 22 Nisan’da özet bir karar için program öneren ortak bir mektup yayınladı. Her iki tarafta 2 Ağustos tarihinden itibaren özet bir açılış kararı ve açılış özeti başlatmayı kabul etti. Nihai özetlerin 20 Aralık’ta teslim edileceği kaydedildi. Bununla beraber bilirkişilere ait ifadelerin alınmaması için bir yönerge sunuldu.

Mektupta, özet karar için herhangi bir karşıt hareketin yada bilirkişi ifadesinin hariç tutulmasına ilişkin yanıtın 2 Kasım’da sunulması gerektiği belirtildi. Dava ile ilgili gelişmeleri paylaşan Avukat James Filan, Ripple ve diğer sanıkların daha fazla gecikmeyi önlemek için bu zaman çizelgesini kabul ettiğini düşündüğünü belirtti. Sanıklar bu zaman çizelgesine rıza göstermemiş olsaydı, hareket programı 2023’e uzayabilirdi.

Davanın sonuç tarihi 2023 mü?

XRP sahiplerinin avukatı John Deaton, söz konusu planlamayı beklenenden daha kötü olarak nitelendirdi. Bu gecikmeyle birlikte bu önemli davanın sonucunun Mart 2023’ün sonunda açıklanacağını da sözlerine ekledi. Ancak Deaton, Hinman’ın konuşması  ile ilgili e-postalar ve düzenlenmiş belgeler üzerindeki anlaşmanın karardan önce kaldırılacağını belirtti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, gecikmeyi eleştirdi. Düzenleyicinin kendi kurallarına uymasına gerek olmadığını söyledi.

SEC, ABD’nin daha da geri kalmasına izin vermekten tamamen memnun görünüyor hepsi ABD vatandaşları pahasına kendi yargı yetkisini korumak adına. Politika yerine politika kimsenin işine yaramaz. Şimdi net bir düzenleyici çerçeveye ihtiyacımız var.

“Ripple davayı kısa sürede çözmeye çalışıyor”

Ripple Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty, Ripple sanıklarının ve mahkemenin bu davayı mümkün olan en kısa sürede çözmek için çok zorladığını iddia etti. Ancak SEC hala geciktirme taktiklerine bağlı kalıyor. Stuart Alderoty’da davanın 2023’te çözülmesini bekliyor.

Alderoty, davanın açıldığı gün kripto para biriminin 15 milyar doların üzerinde piyasa değeri düştüğü için XRP sahiplerinin SEC’i suçladığını kaydetti. 2020 tarihinde SEC’in ülkedeki XRP token ticaretini durdurmak için mahkeme müdahalesinden kaçındığını da sözlerine ekledi. Bununla birlikte, bunun ortak bir dosyalama gibi göründüğünü, ancak SEC’in geçmiş kayıtlarını incelerken, bu konuda anlaşmaya varmasalar bir sonraki yinelemenin çok geç geleceğini belirtti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu