Nedir? Nasıl? Neden?

Ripple’dan ABD’nin dijital dolar projesine yardım

Sponsorlu İçerik

ABD’deki kar amacı gütmeyen kuruluş olan Dijital Dolar Projesi, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) daha fazla incelemek ve teknik bir “sandbox” programı başlatmak için Ripple ile beraber çalışacak.

Ripple şirketi, ABD merkezli Dijital Dolar Projesi kuruluşunun yürüttüğü CBDC’leri daha fazla incelemek için yeni bir girişim başlattı. Teknik bir “sandbox” programı başlatılması planlanan projenin Ekim ayında başlaması planlanıyor. Ripple şirketinin ek olarak, Knox Networks, EMTECH ve Digital Asset gibi şirketlerin girişimlerine de katılacağı kaydedildi.

Projede iki pilot aşama dikkat çekiyor

Çarşamba günü yapılan basın açıklamasına göre, Ekim ayında başlayacak olan bu program, CBDC altyapı çözümlerini değerlendirmek için kamu ve özel sektörüne bir araya getirmeyi planlıyor. Projenin ilki pilot olmak üzere iki aşamadan oluşacağı kaydedildi. İlk aşamada, katılımcılar CBDC alanında metodolojik yaklaşımlar geliştirecek ve ikinci pilot aşamada, devlet kripto para birimlerinin gerçek kullanım durumu uygulamaları ve iş süreçlerine etkisi test edilecek.

Dijital Dolar Projesi, bilgi teknolojileri danışmanlık şirketi olan Accenture ile Dijital Dolar Vakfı tarafından oluşturuldu. Ülkenin en büyük finansal hizmet sağlayıcılarından biri olan Depository Trust & Clearing Corportion (DTCC) ile geçtiğimiz Nisan ayında “Project Lithium” adlı bir CBDC projesi üzerinde çalışmaya başlamıştı.

SEC davası Ripple’ın itibarını fazla etkilemedi

Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki son uzun bir yargı mücadelesine rağmen, şirkete karşı açılan dava Ripple’ın itibarını hiç etkilemiş gibi görünmüyor. Ripple’ın kripto iş çözümlerindeki uzmanlığı ve teknolojisi, sınır ötesi ödemeler ve likidite temini, eski ortakları tarafından hala çok talep ediliyor. Şirketin yasal anlamda sorun yaşadı bir ülkenin dijital para projesinde çalışacak olması oldukça ironik görünüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu