Satranç efsanesi, Bitcoin’e övgüler yağdırdı
Rus satranç ustası Garry Kasparov özellikle Blockchain, kripto para ve Bitcoin destekçisidir. Yakın zamanda yapılan bir röportajda, kişisel korumayı arttırmak ve insanların mali durumları üzerindeki kontrolü geri kazanmalarına izin vermek de dahil olmak üzere dijital varlıkların bazı özelliklerini özetledi.
”Bitcoin yardım içim burada”
Muhtemelen tüm zamanların en büyük satranç oyuncusu Kasparov, 2005 yılında emekli olduktan sonra yazar ve siyasi aktivist oldu. Forbes ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Kasparov kripto para birimlerini desteklediğini açıkladı. İlk olarak, BTC’yi ve maksimum sınırını mükemmel olarak niteledi.
Kasparov, birincil olarak kripto para biriminin sınırlı arzını, özellikle dünya hükümetlerinin mevcut eylemleri ve ABD Federal Rezervi ile karşılaştırıldığında, büyük bir fayda olarak vurguladı.
“BTC’nin sınırlı arzının arkasındaki formülü anlıyoruz. Ancak diğer tarafa baktığınızda, örneğin Fed, yarın piyasada kaç trilyon dolar süreceğini bilemezsiniz. Bu da birikimlerinize zarar verir.”
”Bitcoin kaçınılmaz”
Önde gelen satranç oyuncusu, Blockchain ve kripto para birimlerinin doğası gereği iyi veya kötü olarak yorumlamadı. Çünkü, yeni ortaya çıkan teknolojiler. Her şey, onları kullanan kişiye veya kuruluşlara bağlı olduğuna dikkat çekti. Dijital varlıklar hakkında birçok yanlış anlama olduğunu ekledi.
“Nükleer teknolojiyi bomba veya reaktör inşa etmek için kullanabilirsiniz. Şimdi, kripto para birimlerinin potansiyel dezavantajları hakkında çok şey duyuyoruz. Çünkü, kötü adamların para çalmasına yardımcı olabilirler. Aslında bu korkular abartılıyor.”
Hükümetler mali kaynaklar da dahil olmak üzere insanların yaşamları üzerinde giderek daha fazla kontrol sahibi olduklarından, devam eden bir gizlilik krizinin olduğunu iddia etti. Bu nedenle, kripto paralar gibi teknolojik gelişmeler “her zaman hoş karşılanır.” Çünkü, “bize kontrolü veya mahremiyetimizin kontrolünü geri alma fırsatı sunabilirler.”
“Bitcoin, diğer kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisinin bir kavram olarak popülaritesindeki sürekli artışın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Çünkü, gücün bireylerden rızamız olmadan gizliliğimizi etkileyebilecek devletlere veya diğer kurumlara kaymasına bir yanıt.”