Nedir? Nasıl? Neden?

SEC ve Ripple davasında gelişme: Kripto lobi grubuna onay

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında yılan hikayesine dönen davada yeni bir gelişme yaşandı. Yargıç Analisa Torres, kripto para lobi grubu Dijital Ticaret Odası’nın (Chamber of Digital Commerce (CDC), davaya dahil olma ve fikir beyan etme talebini kabul etti.

SEC’in Ripple şirketine açtığı ve 2 yıla aşkın süredir devam eden kayıtsız menkul kıymet satışı davasında önemli bir gelişme yaşandı. Dava hakimlerinden olan Analisa Torres, kripto lobi grubunu davaya fikir beyan edecek seviyede katılmasına izin verdi. Türkçe tanımıyla” mahkeme dostu” olarak bilinen bu adım lobi grubu ve mahkeme başkanlığına XRP token’larının satışları konusunda fikir beyan edebilecek.

Davanın gidişatı konusunda tarafsız olan ve davacı-davalı taraflarla bağı bulunmayan kişi ve kurumlar belirli çerçevede “mahkeme dostu” olarak fikirlerini savunabiliyorlar. Bu seviyede mahkemeye katılım talepleri bireyler ve organizasyonlar tarafından sunuluyor.

Lobi’nin görüşü Ripple’a yakın mı?

Kripto lobisinin Ripple şirketi ve SEC arasındaki görüşü %100 netlik sağlanmasa da Ripple kanadına daha yakın gibi görünüyor. Organizasyonun geçen hafta yaptığı açıklamada Ripple’ın XRP satışlarının menkul kıymet satışı olup olmadığı konusunda tam bir görüşe sahip olmadığını belirtmişti. Ancak ek olarak blok zinciri üzerinde işlem gören kripto varlıkların satışı konusunda federal kanunların ya da düzenleyici kurumların hukuki bir tanımlama yapmadığını da kaydetmişti.

Bu yorumun Ripple tarafına daha yakın olduğı belirtilirken SEC’in yeni hamlesinin ne olacağı merakla bekleniyor.

Ne olmuştu?

2020 yılının Aralık ayında ABD SEC, Ripple şirketine 1.3 milyon dolarlık kayıtsız menkul kıymet satışı yaptığı iddiasıyla dava açmıştı. Davanın ardından birçok borsa XRP’yi liste dışı bırakmıştı. Uzmanların çoğu bu davayı SEC’in kazanacağına kesin gözüyle bakarken, Ripple iyi bir savunma stratejisi uygulayarak avantajlar elde etmişti. Bu yılın sonunda sonuçlanması beklenen davada sürekli yeni süreçlerin yaşanması yatırımcıları oldukça meraklandırıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu