Nedir? Nasıl? Neden?

SEC’in Binance ve BNB’ye soruşturma açtığı iddia ediliyor

Sponsorlu İçerik

Bloomberg’in haberine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto borsası Binance’in tokeni Binance Coin’e (BNB) karşı bir soruşturma başlattı. İddialara göre Binance Holdings Ltd, ABD menkul kıymetler yasasını potansiyel olarak ihlal ettiği için soruşturuluyor.

BNB ilk olarak 2017’de piyasaya sürüldü ve o yılın Temmuz ayında token, bir ICO aracılığıyla dağıtıldı.

Token, halka açık satışta 15 sente satıldı ve Binance’in yaklaşık 15 milyon dolarlık fon toplamasına yardımcı oldu. Para, platformu, büyümeyi, pazarlamayı, eğitimi ve daha fazlası için kullanıldı.

SEC’in Binance’in BNB’yi menkul kıymet olarak kaydetmesi gerekip gerekmediğini ve ICO’nun kayıt dışı bir menkul kıymetin yasadışı satışını oluşturup oluşturmadığını araştırdığını iddia ediyor. Token şu anda dünyanın en popülerlerinden biri ve piyasa değeri açısından üçüncü-beşinci sıralarda geziniyor.

Komisyon, şirketin ana şirket işinden ayrılıp ayrılmadığını belirlemek için Binance’in yan kuruluşu olan Binance.US’yi araştırıyor. Binance henüz soruşturmayla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Kripto borsaları olumsuz haberlerle karşı karşıya görünüyor. Bugün erken saatlerde bazı kaynaklar, Binance’in aracılığıyla 2.3 milyar dolara kadar kara para aklandığına dair bir soruşturma başlatıldığını iddia ediyor.

Binance Coin (BNB) yeni XRP mi olacak?

SEC, kayıt dışı menkul kıymetler sattığı iddiasıyla kripto tabanlı şirketlere karşı yasal işlemler başlatıyor. Bu soruşturmalara maruz kalan şirketlerden en bilineni Ripple.

Yasal savaş henüz bitmedi, ancak son gelişmelere göre dava SEC’in lehine görünmüyor. Bu anlamda hukuk uzmanı Collins Belton, Binance Coin’e (BNB) yönelik soruşturma hakkında şu yorumu yaptı:

5 yıl oldu ve bu kripto paraların market değeri çoğu ABD şirketinden daha yüksek, potansiyel zarar konusunda endişeleriniz varsa neden potansiyel önlem almak için bu kadar bekleyesiniz?

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu