Nedir? Nasıl? Neden?

Tayland SEC, kripto stake ve kredi işlemlerini yasakladı

Sponsorlu İçerik

Tayland Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para şirketlerinin stake etme ve kredi verme hizmetleri sunmasını yasakladı.

Tayland SEC tarafından bugün yapılan basın açıklamasına göre, kripto para şirketleri stake etme ve kredi verme hizmetlerini sunmasını yasakladı.

Kripto paralar konusunda sert yaptırımlar uygulayan ülkede şimdi de kripto mevduat hizmetleri yasaklandı. Tayland SEC tarafından yapılan açıklamada, mevduat sahiplerine geri ödeme yapılmasını da içeren “mevduat hizmetlerini” yasaklama kararının, yatırımcıları kripto kredi verenlerle ilişkili risklerden korumak için alındığı kaydedildi.

Celsius Network ve Babel Finance dahil olmak üzere birçok kripto kredi sağlayıcısı ve borç verme hizmetleri sunan borsalar, kripto pazarındaki gerilemenin ardından son birkaç ay içinde para çekme işlemlerini dondurdu. Bitcoin ve Ethereum yıl başından bu yana %50’den fazla değer kaybetti. Para çekme işlemlerini durduran sorunlu borsalardan biri de Singapur, Tayland, Avustralya ve Endonezya’da ofisleri bulunan Zipmex borsası oldu.

Hatırlanacağı üzere Tayland SEC, daha önce Temmuz ayında para çekme işlemlerini durduran kripto borsası Zipmex ve kurucu ortağı Akalarp Yimwilai hakkında polise şikayette bulunmuştu. Şikayet sebebinin, borsanın son teslim tarihinden önce işlem bilgisi sağlayamaması ve para çekme ve dondurma işlemleri konusunda netlik sağlayamaması oldu. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu