Nedir? Nasıl? Neden?

Tayland’da kripto reklamları için yeni düzenleme getirildi

Sponsorlu İçerik

Tayland’da bu hafta yürürlüğe giren yeni yasa ile kripto para reklamlarında firmaların, kendileri hakkında yanlış ya da abartılı ifadelerin kullanılmasını yasaklandı.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) gelen resmi bildirime göre, Tayland’da kripto reklamcılığını düzenleyen kurallar dün yürürlüğe girdi. Söz konusu yeni kısıtlamalar, kullanıcı numaraları gibi kripto şirketleri hakkında yanlış ve abartılı bilgilerin dahil edilmesini yasaklıyor. Kripto para birimlerinde yatırım yapma konusunda net risk uyarılarının reklamlara ekleme zorunluluğu getirildi.

Tayland SEC, birçok reklamın kripto varlıklarla ilişkili reklamların riskler konusunda uyarı içermediğini ve bazı reklamların yalnızca olumlu bilgi gösterdiğini öne sürerek mevcut düzenlemeleri değiştirdi. Dün yürürlüğe giren yeni düzenlemeler, yerel kullanıcılara pazarlanan tüm yeni kripto reklamları için geçerli olacak. SEC’e göre, mevcut reklamlar, bildirimin yayınlanmasından sonraki 30 gün içerisinde revize edilecek.

Tayland, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, yerel düzenleyiciler kripto sektörünü yakından takip ediyor. Ülkenin en büyük kripto borsası Bitkub, menkul kıymetler yasasını çiğnediği iddiasıyla inceleme altına alındı.

Tayland SEC’ten Bitkub yöneticisine 235 bin dolarlık ceza

Tayland merkezli kripto borsası Bitkub’ın yöneticisi Samret Wajanasathian, içeriden bilgi ticareti yaptığı iddiasıyla 235 bin dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Tayland SEC, Bitkub’ın Baş Teknoloji Sorumlusu Samret Wajanasathian‘a içeriden bilgi yaptığı gerekçesiyle 8,5 milyon baht yani 235 bin dolarlık para cezası verdi. Ek olarak Wajanasathian’a SEC tarafından 12 ay boyunca yönetici pozisyonunda bulunması yasaklandı. Bunu haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu