Nedir? Nasıl? Neden?

Transit Finance hacker’ı 6.500 BNB’yi iade edeceğini duyurdu

Sponsorlu İçerik

Geçen hafta yaşanan siber saldırıda 23 milyon dolarlık kayıp yaşayan Transit Finance’da yeni bir gelişme yaşandı. Bilgisayar korsanı en kısa sürede 6.500 BNB’yi iade etme sözü verdi.

Güvenlik açığından faydalanan bilgisayar korsanlarının Transit Finance platformundan 23 milyar dolar değerinde Ethereum ve BNB kazandığı geçen hafta bildirilmişti. O günden bu yana Blockchain güvenlik platformu PeckShield ve diğer güvenlik firmaları ile işbirliği yürüten Transit Finance, bilgisayar korsanlarını takip ettiğini ve gerçek isimlerinin belirlendiğini açıklamıştı.

O açıklamadan sonra fonların çoğu iade edilmişti. Ancak, fonları Transit Finance’e aktarmayı reddeden hacker’lara kovuşturma sözü verildi.

“Ben hack’lediğim için mutlu olmalısınız”

Transit Finance’in parayı iade etmeyenlere yönelik kovuşturma sözünü takiben bir bilgisayar korsanı, çalınan fonların bir kısmını Tornado Cash’e aktarmadan önce ödül talep eden bir mesaj yayınladı.

“Sana inanmıyorum çünkü samimi değilsin. Sadece ETH ve BSC zincirlerinden yararlandım. Nomad ve Wintermute hack’lerindeki ödüller gibi hatta şimdi aldığımdan daha yüksek bir ödül almalıyım. Bu istismarın başkası tarafından değil de benim tarafımdan yapıldığı için mutlu olmalısınız.”

Yakın tarihli bir güncellemeye göre, Transit Finance ekibinin hacker’a ulaştığı ve bazı çözümlemeler üzerinde müzakerelere başladığı bildirildi.

Çalınan BNB’ler 2 aşamada iade edilecek

Paylaşılan güncellemede, Transit Finance ekibinin geçen hafta hacker ile iletişimi sonucunda ödül teklifinin hacker tarafından kabul edildiğini kaydetti. İlk aşamada 3.500 BNB ile beraber mümkün olan en kısa sürede 6.500 BNB, hacker tarafından iade edilecek.

Fonlar 12 Ekim’e kadar geri aktarılmazsa, Transit Finance, yasal işlem başlatmayı planlıyor. Hacker ise yaptığı işbirliği sonucunda 2.500 BNB ödül alacak. Transit Finance, sözlerini tutmaları halinde herhangi bir işlem yapılmayacağını ve yasal sorumluluktan kurtulacaklarını bildirdi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu