Bitcoin Haberleri

Valkyrie’nin BTC madenciliği ETF’si Nasdaq’ta listelenecek

Sponsorlu İçerik

Valkyrie’nin Bitcoin madencilik ETF’si bugün borsanın açılış saatinde Nasdaq’ta listelenmeye başlayacak.

Valkyrie, 26 Ocak tarihinde Bitcoin madencilik ETF’si için değişiklik başvurusunda bulunmuştu. Bunun ardından geçerlilik tarihinin hızlandırılmasını talep etmişti. Nasdaq, borsanın listeleme fonunu onaylaması talebine bugün karşılık verdi. İşlemler açılış ile beraber “WHMI” koduyla işlem görmeye başlayacak. Fon, BTC madenciliği endüstrisinde olan halka açık şirketlere yatırım yapmayı planlıyor. Doğrudan elinde bitcoin tutmayarak Argo, Bitfarms, Hive ve Marathon gibi firmalara ve bilançolarında kripto para birimlerini tutan şirketlerin yüzde 20’sine yatırım yapacak. Bunlara ek olarak, bilgi formu holdinglerinin yüzde 80’inin madencilik faaliyetleri için en az yüzde 50 yenilenebilir enerji kullanan firmalar olacağı kaydedildi.

WGMI, ihraççının sunmayı planladığı kripto varlık odaklı ETF’nin 3. fonu olarak biliniyor. 2021 yılının Ekim ayında BTC vadeli işlem ETF’si ile halka açık firmalara yatırım yapan Valkyrie, bilanço fırsatları ETF’yi başarıyla piyasaya sürmüştü. Spot Bitcoin ETF, Valkyrie’nin kendi teklifi de dahil olmak üzere Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan gelen sayısız duraklama ve ret nedeniyle henüz piyasaya ulaşmadı. 

BTC ETF’si Valkyrie dosyası

Valkyrie, 26 Ocak tarihinde BTC madencilik ETF’si için bir değişiklik yaparak fon varlıklarının yüzde 80’ini ve gelirlerin en az yüzde 50’sini, donanım yazılım sağlamak amacıyla madencilik faaliyetleri sürdüren şirketlere yatırım yapacağını açıklamıştı. Risk açıklamaları, fonun kripto para biriminin fiyat hareketlerinden etkilenebileceğine işaret ediyor. 

Valkyrie, bitcoin ekosistemine odaklanan başka fonlar başlatmıştı. Spot bitcoin ETF’sini Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığıyla henüz almayı başaramadı. Geçen yılın Aralık ayında, bilançolarında bitcoin tutan halka açık firmalara yatırım yapan  Valkyrie Bilanço Fırsatları ETF’yi başlatmıştı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu