Bitcoin HaberleriManşet

Japon bankacılık devi Bitcoin saklama hizmetini başlattı

Sponsorlu İçerik

Japonya‘nın en büyük finans şirketlerinden Nomura Holdings, donanım cüzdan sağlayıcısı Ledger ve yatırım şirketi CoinShares ile ortak girişim yoluyla geleneksel yatırımcılar için Bitcoin saklama hizmeti başlattı.

Ortaklar 2018’den beri Komainu adlı dijital varlık saklama platformu geliştirmek için birlikte çalışıyor ve resmi olarak Çarşamba günü başlatıldı. Girişim, kurumlar tarafından düzenlenmiş kurumsal yatırımcılar için dijital varlık saklama çözümü olarak tanımlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre Komainu, Jersey Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından düzenlendi ve hizmetlerini dijital varlık piyasasına maruz kalmak isteyen bankalar gibi kurumsal müşterilere sunacak.

Şirketler, Komainu’nun finansal kurum sistemleri ile entegre olabileceğini, dijital varlıkların ve müşterilerin yalnızca kara para aklama kontrollerinden geçmeleri durumunda kabul edileceğini iddia ediyorlar.

CoinShares kurucu ortağı ve CEO’su Jean Marie Mognett, girişime liderlik edecek. Komainu’nun yürütme ekibi, Nomura ve Ledger uzmanlarının yanı sıra finansal hizmetler, siber istihbarat ve daha fazlasında deneyime sahip profesyonelleri de içeriyor.

Jean Marie Mognett:

“Dijital varlık endüstrisinin büyümesi ve olgunluğu, merkezi olmayan finansman için gerçek potansiyeli vurguluyor. Komainu, kurumsal müşterilerin varlıklarının emin ellerde olduğundan emin olmalarını sağlamak için finansal uzmanlık ve yetenekler getirerek aradaki boşluğu kapatıyor.”

Ledger CEO’su Pascal Gauthier, geleneksel yatırımcıların dijital varlıkları saklamayla uğraşırken hem uyumluluk hem de güvenlik aradıklarını kaydetti.

Bu ayın başlarında, ICE destekli Bitcoin türevleri ticareti ve saklama platformu Bakkt, kurumsal müşteriler için dijital varlık saklama girişimini başlatmak üzere yatırım yönetimi şirketi Galaxy Digital ile ortaklık kurdu.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu