Altcoin HaberleriManşet

Ripple, SEC karşısında zafer kazanırsa halka açılacak

Sponsorlu İçerik

Şirket, 2020’de bir halka arz gerçekleştirmek istemiş, ancak planları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından öne sürülen 1,3 milyar dolara kayıtsız menkul kıymetl satıldığı iddialarıyla engellendi.

Japon finans devi SBI Group‘un CEO‘su Yoshitaka Kitao, Ripple‘ın halka açılacağını söyledi. Ona göre Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, şirketin bu yönde ilerlemesini istiyor. Kitao, bunun Ripple‘ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davası tamamlandıktan sonra olacağını iddia ediyor.

Daha önce, Japon finans şirketi, hissedarlara XRP kripto para biriminde temettü almalarını teklif etti. SBI Group, her 100 hisse için 23 $‘a eşdeğer token ödeyecek. Kesin sayıları 30 Haziran kuruna göre belirlenecek. SBI Group, Ripple‘ın uzun süreli ortaklarından biri.

Ripple‘ın halka arz etme planları, CEO Brad Garlinghouse tarafından 2020’nin başlarında Davos’taki bir ekonomik forumda açıklandı. Bununla birlikte, aynı yılın sonunda SEC, Ripple’ı 1,3 milyar dolarlık token kisvesi altında kayıtsız menkul kıymetleri yasadışı olarak satmakla suçladı.

14 Nisan’da XRP fiyatı 2 dolara yaklaşıyordu. Bu, Ripple/SEC davasındaki birkaç olumlu gelişmenin ortasında geldi. Örneğin, 7 Nisan’da mahkeme, blockchain projesinin SEC tarafından dahili kullanım için belgelere erişimini açtı. Şirket, düzenleyicinin geçmişte XRP tokenini bir menkul kıymet değil, para birimi olarak adlandırdığına dair kanıt bulmayı bekliyor.

Ve 12 Nisan’da, Garlinghouse ve blockchain projesinin kurucu ortağı Chris Larsen, SEC‘in bireysel sorumlulukları hakkındaki iddiasını reddetmek için bir talepte bulundu. Şirket temsilcilerine göre, düzenleyici, yönetimi tarafından yasanın kasıtlı olarak ihlal edildiğini kanıtlayamadı. 29 Nisan haberimizin yayına hazırlanışı itibariyle XRP 1,40 dolardan işlem görüyor. Nisan ayında XRP fiyatı %146 arttı.

Kripto para piyasasında ilk halka açılım kripto borsası Coinbase ile gerçekleşti. Sitenin hisseleri 14 Nisan’da NASDAQ‘da işlem görmeye başladı. Ayrıca, Kraken kripto borsası 2021’in sonuna kadar doğrudan listeleme yapma ve halka açık bir şirket olma planları olduğunu CEO’su Jesse Powell tarafından açıkladı.

Ripple ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Ripple (XRP) Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu