Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Gizlilik Savaşı Sert Geçecek

Sponsorlu İçerik

Dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, kuruluşundan bu yana kripto para pazarının önde gelen ışığı oldu. Bununla birlikte, uzun süredir ölçekleme tartışmasının ortasında ve sorunu çözmek için çeşitli çözümler sunulmuştur. Böyle bir çözüm, Bitcoin Lightnin Network‘ün geliştirilmesinde anahtar rol oynayan bir protokol olan SegWit‘i doğurmuştur.

Bu yapılanma sonunda zincirin ikiye bölünmesine ve diğerinin artık Bitcoin Cash olarak tanınmasına neden oldu. Ölçeklendirme savaşı Bitcoin topluluğunu ikiye böldü. Blockstream’in STK’sı Samson Mow‘a göre potansiyel olarak ölçeklendirme savaşından daha kötü olabilecek başka bir önemli tartışmayı ortaya çıkardı.

Gelecekte Bitcoin ile birlikte başka kripto para birimleri olup olmayacağından bahseden Mow, yaptığı açıklamada en az 100 yıl içerisinde Bitcoin ile bir arada bulunan birkaç kripto para daha olacağını ve bunun belirsiz olduğunu söyledi.

Mow, kripto para birimi ile ilgili önemli bir faktörün “Bitcoin’de değişikliğin ve etkileşimin zor olması” olduğunu belirterek, belirleyici özelliğinin “değiştirilmesi kolay olmaması gerekiyor” olduğunu söyledi.

Blockstream’in STO’sunun temel katmanında bir gizlilik protokolüne sahip Bitcoin hakkında konuşması ve gizli işlemlerin temel katman üzerinden asıl bir etki oluşturacağını bilmediğini söyledi.

Maw’a göre kimse ne olacağını gerçekten öngöremez.

Samson Mow:

“Ölçeklendirme savaşının kötü olduğunu düşünüyorsanız, gizlilik savaşının başlamasını bekleyin.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu