Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Neden Finansal Sistem Açısından Bir Devrim?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin ağı, yaratıcı Satoshi Nakamoto‘nun genesis bloğunu çıkardığı 3 Ocak 2009‘da ortaya çıktı. 1 Bitcoin‘in değeri yaratıldığında 1 $‘dan daha azdı. 2017 yılına gelindiğinde Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 $ seviyesine ulaştı. Bu yükselişle beraber ülkelerin ve medya organların dikkatini çekmeyi başardı.

Bitcoin, finansal sistem açısından neden bir devrim olarak kabul edildi?

Parayı Devletten Ayırmak

Dünyadaki mevcut finansal sistem devletten ayrılamaz. Her bireyin zor şartlar altında kazandığı paraları yatırmak için bankalar gibi kurumlara güvenmesini gerektiriyor. Merkezi olmayan Bitcoin, paranın kontrolünü devletten insanlara geri veriyor. Yalnız bu özellik bile Bitcoin‘i finansal sistem açısından bir devrim haline getiriyor. Bitcoin‘in merkezi olmayan bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyan teknoloji, her işlemin kalıcı olarak kaydedildiği ve herkesin erişebildiği dijital bir defter olan Blockchain‘dir.

Alternatif Finansal Sistem

Bitcoin, kendi başına, mevcut finansal sisteme alternatif olarak hareket edebilen bir finansal sistem. Bitcoin, her bireyin kendi bankası gibi davranmasına izin verir ve hükümetler altındaki finansal kurumlara bağlı değildir. Bununla birlikte, Bitcoin‘in insanların tam potansiyeline ulaşması için BTC‘i para birimi olarak kullanması gerekiyor. Bazı uzmanlar, Bitcoin‘in toplu olarak benimsenmesinin kaçınılmaz olduğuna inanıyorlar.

Bitcoin Neden Fiat Paralardan Daha İyi?

Bitcoin, çeşitli şekillerde fiat para birimlerinden daha iyi. Tüm dünyadaki merkez bankaları, zaman içinde paranın değerini düşüren sınırsız miktarda basma gücüne sahip. Bitcoin ise sınırlı sayıda ve sadece 21 milyon BTC var. Bitcoin‘in bu özelliği zaman içinde değerinin yükselmesini sağlayacak. (Son Bitcoin’in 2140 yılında çıkarılması bekleniyor.)

Bitcoin Devrimi Neden Kaçınılmaz?

Finansal sistem, takas çağından kağıt para benimsemeye geçtiğimiz yüzyıllar boyunca teknolojiyle birlikte gelişti. Çünkü, daha rahat ve kullanışlıydı. İnternet çağında, İnternete dayanan ve devletlerin elinden insanlara kontrol sağlayan bir para birimi, potansiyel olarak finansal sistemin evriminde bir sonraki adım olarak görülebilir.

Sonuç

Bitcoin sadece alternatif bir para birimi veya faydalı bir değer deposu değil, yerleşik enstitülerden finansal bağımsızlık isteyen bir ideolojiyi temsil ediyor. Hükümetler, Bitcoin’i kısıtlamaya çalıştı, ancak kimse sansürleme gücüne sahip değil.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu