Bitcoin HaberleriManşet

BTC’nin hızlı düşüşünün arkasındaki nedenler ve senaryolar

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, günün erken saatlerinde 50.984 $ ‘dan işlem gördü. Bir günde %15.62 düştü. 21 Ocak 2021 Perşembe gününden bu yana en büyük günlük düşüş oldu.

Bu düşüş, Bitcoin‘in piyasa değerini 1T $ ‘a ve toplam kripto para birimi piyasa değerinin %50‘sine kadar indirdi. En yüksek seviyesinde, Bitcoin‘in piyasa değeri 1.049T $‘dı.

Bitcoin, gün içindeki en düşük seviyesine ulaştıktan sonra hızla toparlandı. 55000 $ ‘ın üzerinde işlem görerek, bugünün en düşük seviyesinden %10 kadar yükseldi.

Düşüşün Temel Nedenleri?

  • Bitcoin Hash Rate, Xinjiang‘daki elektrik kesintinin bir sonucu olarak bugün %40 düştü. Çin’deki bir eyalet, Bitcoin ağının önemli bir bölümünü temsil ediyor. Fiyat çoğu zaman hash oranını takip eder, bu nedenle bu düşüşün temel nedeni bu olabilir.
  • Coinbase insider’ları listeye alındıktan kısa bir süre sonra yaklaşık 5 milyar dolarlık COIN hisselerini sattı.
  • Söylentilere göre, ABD hazine bakanlığı kripto para birimleri kullanarak kara para aklayan çeşitli finansal kurumlara dava açabilir.

Kripto piyasaları, ABD Hazine Bakanlığı‘nın yakında bir dizi finans kuruluşunu para aklamak için dijital varlıkları kullanmakla suçlayabileceği söylentilerinin ortasında sarsılıyor.

Popüler Twitter hesabı FXHedge, ajansın olası hamlesini ilk olarak ele alarak 122.700 takipçine bir uyarı gönderdi.

Tweet yayınlandıktan dakikalar sonra, kripto para piyasaları hızla düştü. Bitcoin yaklaşık 59.000 $ ‘dan 52.800 $‘ a düştü.

CoinGecko‘ya göre, Ethereum 2.260 $ ‘dan 1.970 $‘ a düştü. Binance Coin yaklaşık 501 $‘ dan 440 $‘ a düştü.

Analitik takipçisi Bybt‘a göre, hareket en az 7,9 milyar doları tasfiye etti.

ABD Hazine bakanlığı geçmişte bireyleri para aklamak için kripto varlıkları kullanmakla suçladı. 2020 yılının Mart ayında, iki Çin vatandaşına yaptırım uyguladı. Onları Lazarus adına çalınan kripto para birimini aklamakla suçladı. FBI‘ın Kuzey Kore devlet destekli bir bilgisayar korsanlığı organizasyonu olarak etiketlediği bir grup.

Sonrasında olası senaryolar

Bitcoin, fiyat hızlı bir şekilde yükselmeden önce günlük zaman diliminde oluşturulan bir yükseliş kanalında işlem görüyordu. Bitcoin şu an itibariyle bu kanalın temel desteğinin altında. Bitcoin‘in desteği yeniden kazanıp kazanamayacağını ve gün kapandıktan sonra fiyatı 58.000 $ ‘ın üzerinde kapatıp kapatamayacağını görmek gerekiyor.

Kısacası, Bitcoin günlük destek olarak 58.000 $ ‘ı geri alarak yükseliş trendi kanalının üzerinde kaldığı sürece yükselmeye devam edeceği analizciler tarafından tahmin ediliyor. Eğer fiyat bu destek seviyesinin üzerinde günü kapatmazsa, yakın gelecekte daha fazla düşüş görebiliriz. Bunun için de hazırlıklı olunması gerektiğini unutmamak lazım.

Bilgi amacı taşıyan analizler, yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın![/box

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu