Bitcoin Haberleri
Trend

‘Elon Etkisi’ Bitcoin piyasasını nasıl etkiledi

Sponsorlu İçerik

Kripto endüstrisinde devam eden ”piyasa kan banyosu” var. Bu durum birçok kişiyi, en çok kaybedenlerden bazılarının (Bitcoin de dahil olmak üzere) ileriye dönük olarak nasıl hayatta kalacağı konusunda merak ettiriyor. Genellikle, bir ayı piyasası dijital para birimleri için normal bir aşama olarak algılanır, ancak Bitcoin büyük ölçüde Tesla‘nın desteğinden yararlandığı için, Bitcoin‘in ileriye dönük istikrarını sorgulamak için geçerli nedenler var.

Tesla, enerji tüketimi endişeleri nedeniyle Bitcoin ödemelerini askıya aldıktan sonra, piyasa, haberin yazıldığı zamana kadar bir servet kaybetti ve kripto pazarında 300 milyar dolar üzerinde kayıp yaşandı.

“Elon Etkisi”

Tesla, Bitcoin’in fiyatı ve genel olarak benimsenmesi üzerinde yadsınamaz bir etkiye sahipti. Şirket, 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığını açıkladığında, fiyatlar anında yükselirken, Bitcoin boğaları listelerin dışında kaldı. Analistlerin, Bitcoin’in o hafta daha düşük seviyelere ineceğini açıklamasına ve varlığın daha da düşmesi için yer olduğunu tahmin etmesine rağmen, Elon Etkisi Bitcoin’i 44.200 $ ‘a geri çıkartmıştı.

Tesla’nın Bitcoin bahsi meyvesini verdiğinde, elektrikli araç şirketi, kuruluşundan bu yana gördüğü en yüksek üç aylık raporu kaydetti. Büyük bir kısmı şirketin Bitcoin yatırımından gelen 438 milyon dolarlık büyük bir kar, kurumlara gelecekte şirket rezervleri için Bitcoin satın almak için daha fazla neden oluşturmuş olabilir.

Glassnode, en iyi piyasa katılımcılarının Musk’ın Bitcoin tutmasından etkilenmiş olabileceğini ve daha uzun bir süre biriktirebileceğini ortaya çıkardığından, Bitcoin varlıklarını satan madencilerin geleneği, U dönüşü aldı.

Bitcoin onu silkeleyebilir mi?

Bitcoin, Elon Musk’ın onayından çok öncesine kadar uzak olsa da, Tesla gibi önde gelen bir şirketten kurumsal olarak benimsenmesi, analistlerin kitlesel benimsemenin Ay’a Bitcoin göndereceğini ima ettikleri şeyin bir parçası. Tesla mevcut Bitcoinlerini satmayacağını doğrulasa da, kararları piyasanın biraz geri çekilmesini göze almış olabilecek diğer kurumları etkileyebilir.

Bitcoin‘in diğer faktörlerin yanı sıra kurumsal desteğin temelleri üzerinde geliştiği açık, ancak bu nedenle Bitcoin’in geri sıçraması neredeyse kaçınılmaz. Birincisi, aç balinalar bir satın alma fırsatı olarak suya dalmakta. Microstrategy gibi kurumlar da yakın zamanda 15 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı.

Bitcoin’in çevre dostu bir varlık olduğuna şiddetle inanan Jack Dorsey gibi taraftarlar için, bu anlatıyı zorlayan daha fazla kampanyanın patlaması şaşırtıcı olmayacak.

Bu desteklerin yanı sıra, bu olay Bitcoin’in zaman testine dayanacak şekilde tasarlanmış bir kripto para birimi olarak kendini bir kez daha kanıtlaması için bir fırsat.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu