Bitcoin Haberleri

Elon Musk “Tesla’nın Bitcoin Satmadığını” Onayladı

Sponsorlu İçerik

Tesla‘nın yakın zamanda Bitcoin satmasıyla ilgili çok sayıda spekülasyon ve FUD’den sonra Elon Musk, “Tesla hiç Bitcoin satmadı” diyerek bir an için havayı temizledi.

Elon Musk‘ın Pazar günü geç saatlerde attığı tweet’i Bitcoin’i (BTC) sarstı ve genel kripto piyasası bir ani çöküşle %10’dan fazla değer kaybetti. Musk’ın son tweet’i bir kez daha Bitcoin kayıplarının sınırlanmasına yardımcı oldu. Musk’ın onay tweetinin ardından BTC fiyatı 2.000 $ artarak 43.000 $‘dan şimdiye kadar 45.000 $‘a yaklaştı.

Açıkçası, Elon Musk’ın Bitcoin üzerindeki etkisi ve genel kripto alanı çok yüksek görünüyor. Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, sadece bir tweet yatırımcıları rahatsız edebiliyorsa, Bitcoin’in “güvenli liman varlığı” veya “değer deposu” statüsünü sorguladı. Elon Musk‘ın Tesla‘nın Bitcoin’ini henüz satmadığını doğruladı. Ama bu yakın gelecekte satılmayacağı anlamına gelmez.

Yüksek piyasa korkusunun ortasında düşüşten fırsat bulma

Bitcoin’i desteklemek için Anthony Pompliano gibi kripto piyasası emektarları ve yatırımcılar, tüm FUD’un ortasında bu düşüşlerden satın alım yaptıklarını söyledi.

Binance CEO‘su Changpeng Zhao ‘da görüşlerini aktardı:

“Bitcoin/kripto değişmedi. Umurlarına bile gelmedi. Piyasada her türlü nedenden dolayı her zaman dalgalanmalar vardır. Tweet attıkları şey (özgürlükleri) için başkalarını suçlayabilirsiniz. Ya da fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Finansal tavsiye değil”.

Ayrıca, mevcut Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi 27’ye düştü, piyasada büyük bir korku olduğunu gösteriyor. Piyasa analistleri Wu Blockchain, bunun son haftalardaki korkudan çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

“Mevcut BTC Korku/Açgözlülük Endeksi 27, bu da korku durumunda, ancak dünkü 20 endeksinden bir artış söz konusu. Geçen yıl 13 Mart’taki BTC Korku/Açgözlülük Endeksi sadece 10’du ve yaklaşık iki hafta boyunca 20’nin altında kaldı.”

Haber yazımı sırasında, Bitcoin (BTC) 841 milyar dolarlık piyasa değeri ile 44.473 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu