Bitcoin HaberleriManşet

Oyun devi Nexon’dan, Bitcoin’e 100 Milyon Dolarlık yatırım

Sponsorlu İçerik

Güney Koreli-Japon oyun devi Nexon bugün, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin(BTC)‘e 100 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. Firma, bitcoin alımının nedenlerden birinin “hissedar değerini korumak” olduğunu söyledi.

Firma, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası‘nda (TSE: 3659) listeleniyor. PC ve mobil için online oyunlarda güçlü bir popülerlik taşıyor. Şu anda dağıtımda MapleStory ve Crazyracing Kartrider gibi hitlerde dahil olmak üzere 50’den fazla oyunu elinde tutuyor.

Nexon‘un daha önce kripto borsası Bitstamp‘ı satın alan öncülerden biri olduğu söyleniyordu.

Bitcoin’e kurumsal ilgi artıyor

Firma, ücretler ve masraflar dahil olmak üzere bitcoin başına ortalama 58.226 $ (6.446.183 ¥) fiyatla yaklaşık 100 milyon $ (11.1 milyar ¥) karşılığında 1.717 bitcoin aldığını açıkladı.

Firma, satın alma işleminin Nexon’un elindeki toplam nakit ve nakit eşdeğerlerinin %2‘sinden daha azını temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

Nexon‘un başkanı ve CEO‘su Owen Mahoney, Bitcoin’in gelecekteki yatırımlar için şirketin nakit değerini korurken, mevcut ekonomik ortamda “uzun vadeli istikrar ve likidite sunduğunu” açıkladı.

“Bitcoin satın alımımız, hissedar değerini korumak ve nakit varlıklarımızın satın alma gücünü sürdürmek için disiplinli bir stratejiyi yansıtıyor”

Bitcoin için benzer sesler

Şirketin açıklamaları, her biri Bitcoin‘e milyarlarca dolar yatırım yapan elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve iş analitiği firması MicroStrategy tarafından yapılan yorumlara benziyor.

Firmalar, yaygın para basımı ve aşırı enflasyonun yaklaşan etkileri göz önüne alındığında, düşük getirili tahviller ve nakit gibi geleneksel enstrümanların artık büyük değer depoları olmadığını söylüyorlar.

Öte yandan Bitcoin onlar için yuvasından yeni çıkan bir varlık sınıfını temsil ediyor. Sabit 21 milyon arzı ile kripto para sayısındaki artışın teknik olarak imkansız olduğu anlamına geliyor.

Bu arada Nexon’un bu hamlesi, Japonya ve Güney Kore gibi pazarlardaki kripto para birimlerinin daha fazla incelenmesinin ortasında geliyor. Bazı Koreli bakanlar, uyumsuz kripto borsalarını kapatmayı (ülkede 200’den fazla var), traderları vergilendirmeyi ve kripto yatırımlarından kazanılan sermaye kazançlarının açıklamalarını talep ediyor. Ancak herkes bu düşünceyle aynı fikirde değil.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu